De muzikanten en zangers van Angela's Project maken zich op voor een aantal optredens, onder meer op Boer zoekt Band.
De muzikanten en zangers van Angela's Project maken zich op voor een aantal optredens, onder meer op Boer zoekt Band. Foto: Peter de Koning

BOXTELSE SCHOLIEREN STAAN OP BOER ZOEKT BAND, SLOWLANDS EN BAZAAR 2017

Muzikanten Angela's Project gaan op tournee

MARC CLEUTJENS

Niets is zo leuk als samen popmuziek maken. Dat is de krachtige boodschap van de scholieren die samen Angela's Project vormen. Wat vorig jaar begon als een klein popbandje, is uitgegroeid tot een Boxtelse formatie dat snoeiharde rock afwisselt met heerlijke meezingers. Binnenkort gaan ze voor het eerst op tournee, in Boxtel en omgeving...

Elke woensdagavond wordt de hal van de Angelaschool aan de Baroniestraat in Boxtel omgevormd tot een poptempel waar muzikanten van Angela's Project - leerlingen én oud-leerlingen - twee uur lang repeteren. De groep wordt steeds groter en binnenkort worden opnieuw audities gehouden en verwacht kartrekker Abel Adams nog meer jonge muzikanten. ,,Angela's Project leeft op school én daarbuiten", straalt de leerkracht, die inmiddels een aardig gevulde concertagenda heeft.

Te beginnen op 10 april als Angela's Project te gast is in rockcafé Dok 12 aan de Markt in Boxtel. Het is de opwarmer voor de eerste echte grote show voor de jeugd: Boer zoekt Band. Het popfestival dat zaterdag 16 en zondag 17 april wordt gehouden in en om café D'n Boer aan de Corpus, opent zondagmiddag met de scholierenband.

Een prachtig podium voor Angela's Project én een slimme zet van de organisatoren Guido van Eijk en Jeroen van Lier. Angela's Project neemt namelijk een heleboel ouders mee, zodat het meteen lekker druk is voor de bühne. ,,En dit optreden past perfect binnen onze doelstemming om Boxtelse bandjes een podium te bieden. Deze kinderen zijn zó enthousiast bezig, dat ze het verdienen om eens voor een groot publiek te spelen", vindt Van Eijk.

Na Boer zoekt Band volgen optredens in jongerencentrum B-Town en in café 't Geveltje; na de zomervakantie volgt het tweede festival. Dan staat de band op Slowlands op landgoed Velder in Liempde. Daarna neemt Angela's Project deel aan de Uitmarkt in Podium Boxtel en nu al staat vast dat de groep volgend jaar zomer te zien zal zijn op de Bazaar in park Molenwijk.

PODIUMERVARING

Samenspel staat centraal bij Angela's Project. ,,Veel kinderen bespelen een instrument, maar doen dat alleen tijdens een individuele muziekles bij een docent", zegt gitarist Luuk van Gils. De oud-leerling van de Angelaschool begeleidt de muzikanten van de schoolband samen met zanger/gitarist Pim Lavaleije en drummer Noud Sleumer, die ook op de school in de wijk Breukelen hebben gezet. ,,We willen de kinderen laten ervaren hoe het is om samen met anderen te spelen", vertelt Pim. ,,Door samen te spelen, worden ze beter", vult Noud aan. ,,En als we ze ook nog eens podiumervaring kunnen bieden, is dat hartstikke leuk."

Het muzikaal niveau groeit elke week, vinden Luuk, Pim en Noud. ,,Een van de gitaristen kwam binnen en kende amper twee akkoorden", lacht Luuk. ,,Hij dacht er zelfs aan om te stoppen omdat het saai werd. Nu is hij elke week van de partij en speelt hij het ene na het andere liedje mee." Op termijn verwacht het drietal zichzelf overbodig te maken. ,,Als er steeds meer kinderen bij komen, nemen de oudsten het stokje vanzelf over en staat een nieuwe generatie op", verwacht Luuk.

Angela's Project wordt overigens door meer 'professionals' ondersteund. Zo geeft zangeres Yvonne van Beers van Mateus zangtips en begeleidt Mirella van Lier een groep jonge kinderen die dansen en een koortje vormen. Buurtsportwerker Nicole van Spaendonk leert de kinderen over hun podiumvrees heen te stappen en geeft tips om een optreden leuker te maken voor het publiek.

LEUK EN SPANNEND

Waar de popmuzikanten van Angela's Project al een aardige setlist kunnen spelen - van Muse en Nirvana tot Metallica en Queen, begeleidt Eloy Schultz de beginners. In een van de klaslokalen ondersteunt hij Luna, Eline, Anke, Iris en Camiel die vooral akoestische liedjes repeteren. Van Passenger bijvoorbeeld. ,,Of 'All of me' van John Legend", lacht Anke. ,,Een mooi liedje, maar best moeilijk om te spelen hoor."

Samen optreden vinden ze leuk, maar ook spannend. ,,We spreken elke week af welk liedje thuis ingestudeerd worden", legt Eloy uit. ,,Tijdens de volgende repetitie gaan we het samen spelen en dat gaat elke week beter." Ook Eloy zat op de Angelaschool. ,,Ik volg 's avonds gitaarles op deze school en toen heeft Abel me gevraagd of ik mee wilde doen."

Om te laten zien dat alle muzikanten van Angela's Project samen een nummer kunnen spelen, verzamelen alle kinderen in de aula en wordt 'We Will Rock You' van Queen ingezet. En als de jongste jeugd naar huis is vertrokken, gaan Pim Lavaleije en Noud Sleumer nog even rocken. Met Wout Peeters op drums, Bruno Rats op bas en Max Denteneer op sologitaar, worden de trommelvliezen op de proef gesteld met vlammende uitvoeringen van Muse ('Time Is Running Out') en Metallica's 'Fade To Black'. Dat laatste nummer wordt op 17 april beslist de uitsmijter op Boer zoekt Band...

Angela's Project opent festival Boer zoekt Band zondag 17 april om 14.00 uur. Het optreden bij café D'n Boer aan de Corpus is gratis toegankelijk.

Angela's Project is klaar voor een reeks optredens, onder meer op festival Boer zoekt Band. De groep heeft veel rocknummers ingestudeerd.
Zelfs de jongste leerlingen van de Angelaschool doen mee aan de popbandjes die onder de naam Angela's Project kennismaken met popmuziek. (Foto's: Peter de Koning).