Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Greppels en paaltjes blokkeren 'bouwweg'

Barrière voor sluipverkeer Klaverblad

Lonneke Hoondert

Bewoners van Het Klaverblad ergeren zich al jaren groen en geel aan de tijdelijke weg die destijds is aangelegd voor het bouwverkeer richting de Boxtelse wijken In Goede Aarde en Zonnegolven. Regen zorgt voor diepe plassen op de deels onverharde weg, waardoor automobilisten geregeld het naastgelegen voetpad gebruiken om de wijk in of uit te komen. Wanneer het druk is op de Schijndelseweg, wordt de inrit veelvuldig gebruikt door sluipverkeer.

,,Het zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties. Om die reden hebben wij als bewoners van Het Klaverblad aan de bel getrokken bij de gemeente Boxtel", vertelde Angela Hogeweg enkele weken geleden. ,,De staat van de bouwweg wordt alleen maar slechter, terwijl de wijk zich steeds verder ontwikkelt en het verkeer toeneemt. Omwonenden zouden graag zien dat de gemeente iets aan de situatie doet."

tijdelijke oplossing

Wethouder Herman van Wanrooij nam op verzoek van de bezorgde buurtbewoners een kijkje en constateerde dat er inderdaad iets moest gebeuren aan het gewraakte stuk weg. ,,De plannen voor de wijk Zonnegolven komen langzamerhand in de eindfase, samen met de bewoners willen we straks kijken hoe we deze hoek moeten vormgeven. Daarbij zijn verschillende scenario's mogelijk", gaf Van Wanrooij aan. Zo bestaat er onder meer de optie om al het verkeer via de rotonde Oosteind de wijk uit te laten rijden. Een combinatie van die maatregel met de mogelijkheid om van de bouwweg aan Het Klaverblad een ontsluitingsweg te maken, behoort ook tot de keuzes. Op dit moment wordt een informatiebijeenkomst ingepland.

Om ongelukken te voorkomen werd deze week echter een tijdelijke oplossing tegen het sluipverkeer gerealiseerd. ,,Dit om het oneigenlijke gebruik van Het Klaverblad aan paal en perk te stellen", aldus de wethouder. Op de kop van de straat groeven graafmachines diepe greppels, óók in de grasveldjes naast de onverharde weg, die door automobilisten gebruikt worden om de eventuele plassen te vermijden. Op het trottoir werden paaltjes geplaatst.

FOTO ONDER: De gemeente groef deze week greppels en plaatste paaltjes op Het Klaverblad om zo sluipverkeer tegen te gaan. (Foto: Marc Cleutjens).