Afbeelding
Foto: Henriëtte Heesakkers

Sander Heesakkers (PSV) op zoek naar nieuwe voetbalclub

Voetbalclub PSV verlengt het aflopende contract van Boxtelaar Sander Heesakkers niet, zo heeft de club bekendgemaakt. De speler die sinds het seizoen 2007-2008 bij PSV speelt, gaat op zoek naar een nieuwe club in binnen- of buitenland. ,,Het is fijn dat er duidelijkheid is en ik een nieuwe stap in mijn carrière kan zetten."

Wat voor velen vorige week als een nieuwtje kwam, was voor Heesakkers al langer duidelijk. De signalen waren er sowieso; in vergelijking met het vorige seizoen kwam de Boxtelaar dit seizoen veel minder in actie bij Jong PSV, het elftal dat uitkomt in de Jupiler League. ,,Waar ik in 2014-2015 bijna alle wedstrijden heb gespeeld, kwam ik nu nog maar dertien keer in actie. Dat is jammer, maar het inspireert ook om aan nieuwe stappen te denken", vertelt Heesakkers. ,,Natuurlijk had ik me liever bij het eerste elftal van PSV aangesloten, maar het niveau is heel hoog." Hij geeft aan dat hij een lastig seizoen doormaakt bij Jong PSV. ,,Dat heeft deels te maken met de spelers van PSV 1, die geblesseerd raakten en bij Jong PSV werken aan hun terugkeer, zoals Jethro Willems."

De verdediger, die in de herfst van 2006 voor het eerst mocht meetrainen bij PSV en een jaar later toetrad tot de B1 en zelfs in het Nederlands Elftal tot 19 jaar speelde, houdt alle opties open. Hij hoopt op een contract bij een club in de eredivisie of de top van de Jupiler League, mede omdat hij kan bogen op veel wedstrijdervaring. Ook een buitenlands avontuur in België, Duitsland of Engeland gaat hij niet uit de weg. ,,Ik weet wat ik kan en welke kwaliteiten ik heb. Dat ik weinig speel is vervelend, zeker rond wedstrijden. Maar ik blijf gemotiveerd trainen om een nieuwe stap te kunnen zetten."

FOTO BOVEN: Sander Heesakkers in actie tegen Feyenoord. (Foto: Henriëtte Heesakkers).