Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, bedelaartjes?

Een week na de laatste voorstelling van Jesus Christ in Concert komt Boxtel nog steeds een beetje op adem. Deze week kwamen de kinderen die meespeelden in de lokale theaterproductie bijeen om alle centjes te tellen die ze voorafgaand aan de voorstellingen als bedelaars hebben opgehaald. En dat was een groot bedrag, dat gisterochtend is overhandigd aan stichting Boxtel Vooruit.

Wat was jullie rol in Jesus Christ in Concert? Isabel: ,,Voor de voorstellingen speelden we in de kerk en konden we touwtje springen. Ook zijn we langs alle mensen gegaan om geld te bedelen. Dat hoorde al bij de show. We speelden arme kinderen uit de tijd van Jezus." Sanne: ,,We hebben eigenlijk best veel geld opgehaald. Na de eerste avond hadden we al 71 euro." ,,Toen ontstond het idee om met dat geld een goed doel te zoeken", vertelt Wendy de Haan, die de kinderen van de cast begeleidde. ,,We hebben gekozen voor Boxtel Vooruit omdat die stichting veel voor kinderen in Boxtel organiseert."

Hoeveel geld hebben jullie opgehaald? ,,Dat was heel veel", glundert Lisa, die de cijfers op een grote cheque mocht schrijven. ,,Ik begin achteraan met een nul. Daarna nog een nul... en dan... vijf! Vijfhonderd euro dus!"

Wilde iedereen iets geven aan de bedelaartjes? ,,De meesten wel", vertelt Sanne. ,,Maar sommigen gaven een consumptiebon of gekke buitenlandse muntjes.",,Iemand anders gaf een paaseitje", lacht Isabel.

Wat gaat Boxtel Vooruit met het geld doen? Voorzitter Wim Ketelaars: ,,Boxtel Vooruit organiseert elk jaar heel veel activiteiten voor kinderen, zoals de vrijmarkt en het fietsen versieren op Koningsdag, de Palmpaasoptocht en de intocht van Sinterklaas. Dit geld kunnen we goed gebruiken."

Hoe kijken jullie terug op Jesus Christ in Concert. ,,Ik heb het héél leuk gevonden", straalt Isabel. ,,Vooral optreden in de kerk was mooi. Mijn moeder heeft al gezegd dat ze de kerk wil kopen als ze de Postcodeloterij wint. Dan gaat ze er een groot theater van maken." ,,En dan gaan wij er allemaal optreden!", jubelen de kinderen.

FOTO RECHTS: De kinderen van Jesus Christ in Concert overhandigen een cheque aan Wim Ketelaars en Peter van de Ven van Boxtel Vooruit. (Foto: Peter de Koning).