De zandbak in het speeltuintje achter de Vaandrig loopt regelmatig onder water. Tot ergernis van de buurt, die ook de overlast van hangjeugd zat is. (Foto: Lonneke Hoondert).
De zandbak in het speeltuintje achter de Vaandrig loopt regelmatig onder water. Tot ergernis van de buurt, die ook de overlast van hangjeugd zat is. (Foto: Lonneke Hoondert). Foto: Lonneke Hoondert

GEMEENTE KOMT IN ACTIE NA KLACHTEN OMWONENDEN

Wateroverlast in speeltuin Vaandrig

Omwonenden van het speeltuintje achter de Vaandrig in de wijk In Goede Aarde hebben aan de bel getrokken. Ze klagen over wateroverlast in de zandbak, maar ook over hangjeugd.

Buurtbewoner Joop Schellekens vertelde vorige week dat hij, mede namens diverse andere mensen in de buurt, al diverse malen bij de gemeente en de politie heeft geklaagd. ,,Maar het is treurig. Er wordt niets gedaan om de overlast te beteugelen", mopperde Schellekens. Daags erna werd hij op zijn wenken bediend en werd het regenwater weggezogen.

,,Het probleem is bij ons bekend", meldt een woordvoerster van wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte). Volgens haar is er bij de aanleg van het speeltuintje voor gekozen om onder het zand een betonnen kruipruimte te maken vanwege een gasleiding die daar loopt. ,,Als in die kruipruimte te veel water loopt, stroomt deze over." Aannemingsbedrijf Van Pinxteren heeft nu van de gemeente de opdracht gekregen om de betontegels onder de zandbodem zoveel mogelijk te verwijderen. ,,Wij hopen dat op deze manier het water beter infiltreert."

Met de buurt wordt overlegd over een mogelijke andere inrichting van de speeltuin. Wat betreft de overlast van hangjeugd zijn volgens de woordvoerster van de gemeente niet veel meldingen bekend. Daarom wordt er niet structureel gecontroleerd door de politie. Elke avond vertoeven er echter jongeren. Ze laten gebroken glas achter. Deze week werd een plank uit het golvende plateau gebroken en ontstond een gevaarlijk gat.