nieuwkuijk in slotfase langszij: 2-2

Strafschoppen ontnemen Boxtel de zege

Maar liefst drie dubieuze strafschoppen kreeg Boxtel op Tweede Paasdag te verteren. Doelman Raymon Strik wist er eentje te keren, anders had Boxtel onverdiend met lege handen gestaan. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd benutte Nieuwkuijk de derde strafschop en bracht daarmee de eindstand op 2-2.

In het eerste gedeelte van de gelijkopgaande wedstrijd hadden beide teams moeite met de harde wind die dwars over het veld stond waardoor de spelers regelmatig ruzie met de bal hadden. Na een kwartier spelen stuiterde de bal het strafschopgebied van Boxtel binnen om eerst door een Nieuwkuijkse hand geraakt te worden en vervolgens door een hand van een Boxtel-speler. Alleen deze tweede handsbal werd bestraft met een gele kaart voor Van de Burgt en de eerste strafschop. Aanvoerder Max Raymakers van Nieuwkuijk benutte deze uitgelezen kans en bracht de stand op 1-0.

Boxtel trok hierna het spel meer naar zich toe zonder meteen tot grote kansen te komen. Na een corner voor de thuisploeg werd in de 37e minuut de bal vanaf korte afstand tegen de schouder van Robbie van de Burgt geschoten. Dit werd niet bestraft met geel, maar opnieuw kon Nieuwkuijk-speler Raymakers vanaf elf meter aanleggen. Strik wist de strafschop keurig te stoppen en behoedde Boxtel daarmee voor een grotere achterstand. 'Gerechtigheid', zo klonk het onder het publiek.

Boxtel drong hierna meer aan en met verzorgd spel werden enkele doelkansen gecreëerd. Succes volgde in de 45e minuut. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot spits Rick van Lier snoeihard binnen en bracht de stand op een verdiende 1-1 ruststand.

ONHOUDBAAR

De tweede helft was pas enkele minuten op gang toen rechtsachter Maykel Scheutjens alert een Nieuwkuijkse aanval onderbrak en vervolgens Maarten van Breugel op maat bediende. Onhoudbaar voor doelman Dave Tausch zette hij Boxtel op een 1-2 voorsprong.

Hard werkend bleef Nieuwkuijk geloven in een goed resultaat, maar Boxtel leek eenvoudig de winst vast te kunnen houden. In de 69e minuut werden de rood-witten echter opnieuw onaangenaam verrast. Voorstopper Marsudi Bounin blokkeerde met zijn rug een inzet van Nieuwkuijk en tot ieders verbazing kreeg Boxtel een derde strafschop tegen. In de allerlaatste seconde schoot linksbuiten Mitchel Fitters deze pingel onberispelijk binnen en bracht daarmee de eindstand op 2-2. Vol ongeloof en met een bestolen gevoel keerde het team van Henri van de Braak huiswaarts. Zondag 3 april speelt Boxtel om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys.