Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TEAMS UIT BOXTEL, LIEMPDE EN LENNISHEUVEL WELKOM

Zomercompetitie impuls voor dartssport

De dartssport zit na enkele magere jaren weer flink in de lift in Boxtel. Steeds meer liefhebbers spelen thuis of in de plaatselijke kroeg regelmatig een partijtje; ook het aantal deelnemers dat in teamverband meedoet aan competities groeit. Reden voor Johan van den Biggelaar, Ariën Egge, Tim Verhoof en Kamiel Schüller om de handen ineen te slaan en ook dit jaar een zomercompetitie op te zetten. ,,Toen we drie jaar geleden startten, leek de dartssport wat weg te zakken", stelt Van den Biggelaar. ,,Niet iedereen wil namelijk in competitieverband uitkomen en wekelijks acteren tijdens wedstrijden die gespeeld worden in de Bossche Darts Competitie (BDC - red.). Je speelt dan namelijk ook uitwedstrijden in de hele regio."

Om die reden werd naast de competitie van de BDC een lokaal kampioenschap opgezet waaraan iedereen kan meedoen, ook recreanten die het leuk vinden om af en toe te darten maar minder behoefte hebben om dat in een serieus opgezette regionale competitie te doen. ,,De eerste keer waren we meteen verrast door de positieve respons", blikt Van den Biggelaar terug. ,,Toen konden we beginnen met twaalf teams. Vorig jaar groeide dat aantal naar zestien en wie weet kunnen we dit jaar naar twintig teams gaan."

De zomercompetitie biedt darters niet alleen de gelegenheid om in de eigen woonplaats te spelen, het is ook een welkome aanvulling op de activiteitenkalender voor lokale horecabedrijven. ,,Kroegbazen zijn blij dat ze in de zomermaanden elke week op donderdag- of vrijdagavond wat extra bezoekers over de vloer krijgen", weet de medeorganisator. Tijdens competitieavonden zijn in meerdere kroegen verschillende teams in actie en dat zorgt voor welkome klandizie.

ALLE DORPSKERNEN

De zomercompetitie is laagdrempelig van opzet en beoogt zoveel mogelijk dartsliefhebbers de gelegenheid te bieden om tegen plaatsgenoten in actie te komen. ,,We hopen dat we ook dit jaar weer teams uit Liempde en Lennisheuvel mogen begroeten, zodat we ook echt in alle kernen van de gemeente Boxtel actief zijn", zegt Van den Biggelaar. Teams die zich inschrijven, worden in poules ingedeeld en spelen thuis- en uitwedstrijden. ,,In de meeste gevallen zal een café de thuisbasis zijn."

Dartsteams die willen meedoen aan de zomercompetitie, dienen op wedstrijddagen tenminste uit vier spelers te bestaan; ze mogen maximaal zes darters op het wedstrijdformulier zetten. ,,Omdat de competitie in de zomermaanden wordt gehouden en spelers soms op vakantie zullen zijn, leert de ervaring dat een team uit acht tot tien spelers moet bestaan", weet Van den Biggelaar. ,,Met een team van die omvang lukt het beslist elf weken op rij om voldoende spelers op de been te brengen."

Teams die willen meedoen aan de zomercompetitie, dienen zich op woensdag 13 april tussen 20.00 en 22.00 uur in te schrijven bij de vier initiatiefnemers in café 't Geveltje. Deelname kost 25 euro per team. De eerste wedstrijden worden op donderdag 26 mei gespeeld, medio september is de laatste ronde en volgt de prijsuitreiking bij de kroeg aan de Stationsstraat in Boxtel.

Meer informatie over de zomercompetitie darts staat op www.zomercompetitieboxtel.nl of op de Facebookpagina van de organisatie.

FOTO BOVEN: Johan van den Biggelaar, Kamiel Schüller, Ariën Egge en Tim Verhoof (v.l.n.r.) organiseren ook dit jaar de zomercompetitie voor darters uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Café 't Geveltje is een van de plekken waar wedstrijden gespeeld worden. (Foto: Peter de Koning).


JRC Ducks

De meeste teams van honk- en softbalvereniging JRC Ducks hervatten op zaterdag 9 april de competitie. Traditioneel wordt die dag in sportpark Den Wielakker de competitie gestart met de First Pitch. Komend weekend worden de laatste oefenwedstrijden gespeeld.

Uitslagen zaterdag 26 maart

Beeball: Jeka - Ducks        10-11

Pup. hb: Ducks - Jeka        12-3

Asp. sb: Ducks - Twins        16-5

Asp. hb: toernooi Parkstad        3e plek

Jun. hb: Roef! - Ducks        9-13

Uitslagen zondag 27 maart

Gryphons - Ducks 1        4-11

Gryphons - Ducks 2        8-8

Programma zaterdag 2 april

Beeball: Ducks - Roef!        13.00

Pup. sb: Ducks - Gryphons        15.00

Pup. hb: Ducks - Panters        11.00

Asp. sb: Roef! - Ducks        11.00

Asp. hb: Stags - Ducks        10.00

Jun. hb: Cardinals - Ducks        14.00

Programma zondag 3 april

Kickers - Ducks 1        13.00

Jeka - Ducks 2        11.00

Vrouwen: Brabant Cup Rosmalen

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 29 maart

EERSTE KLASSE

2e Glas/DaNie - Discovloerboxtel        2-1

The Brain - FAC Hyp.        0-3

Xieoe/Leermakers - NulVier        0-3

Veldsink/De Lind - Meubelidee/Aldaron        1-2

TWEEDE KLASSE

Burned Volleybal - Arie's        2-1

Oude Ballen - Fireballs        3-0

Knus - Effe Tikke        2-1

Van Olphen - Hart van Boxtel        0-3

DERDE KLASSE

Unlimited - Gemeente Boxtel        2-1

Van Oirschot RVS - Brabant Sports        2-1

Baril Coatings - Hoppenbrouwers        1-2

HashtagMedia - Clic Visuals        3-0

VIERDE KLASSE

Zonder Naam - Bonyxblok        3-0

Becoloth - Als Voorheen 2A        0-3

De Braken - Magic X        2-1

VC Swinta - Consense of Solartricity        3-0

Programma dinsdag 5 april

EERSTE KLASSE

The Brain - Discovloerboxtel/Fustje        19.30

2e Glas: DaNie - NulVier        20.30

Meubelidee/Aldaron - Xieoe/Leerm.        21.30

FAC Hyp. - VanderlandeNetnie        22.30

TWEEDE KLASSE

Oude Ballen - Arie's        19.30

Burned Volleybal - Effe Tikke        20.30

Hart van Boxtel - Knus        21.30

Fireballs - Fassbender        22.30

DERDE KLASSE

Baril Coatings - Clic Visuals        19.30

HashtagMedia - Hoppenbrouwers        20.30

Unlimited - Brabant Sports        21.30

Van Oirschot RVS - Gemeente Boxtel        22.30

VIERDE KLASSE

Becoloth - Bonyxblok        19.30

Zonder Naam - Magic X        20.30

Consense of Solartricity        21.30

Als Voorheen 2A - Arteway        22.30

ZAALWACHT

Opbouwen: Discovloerboxtel        19.25

Afbreken: VanderlandeNetnie        23.25