op de foto DVG speler Twan van de Broek in duel met Taxandria speler
op de foto DVG speler Twan van de Broek in duel met Taxandria speler Foto: Hans Verberk

DOELMAN SANDER VAN EEUWIJK UITBLINKER IN INHAALDUEL

DVG houdt Taxandria op afstand

Sport is soms moeilijk te beredeneren. De ene week is de andere niet. En zo was het Tweede Paasdag ook in de inhaalwedstrijd tegen Taxandria uit Oisterwijk. Er stond een gemotiveerd DVG aan de aftrap dat al in de eerste minuten had kunnen scoren. Toch kwamen de Liempdenaren nog vóór rust met 2-0 voor. Dankzij doelman Sander van Eeuwijk werd de winst in de tweede helft veiliggesteld.

De riante mogelijkheid van Wilco Voets werd gestopt door de keeper. In de rebound was Twan van de Broek evenmin succesvol. Met de wind in de rug was het voor de gastheren toch gemakkelijker om de aanval te kiezen. Een vrije trap van Voets werd gedragen door de wind, maar sprong via de binnenkant van de paal weer uit het doel.

Niet veel later kwam DVG dan toch verdiend op voorsprong. Een voorzet van Peter Versantvoort werd nog gemist door de mee opgekomen Martijn Caarls, maar linksbuiten Van de Broek bracht uitkomst. Hij nam de bal vol op de pantoffel: 1-0. Nog net voor rust waren er nog twee mooie kansen om afstand te nemen, maar Versantvoort en Van de Broek wisten ze niet te benutten.

OCTOPUS

De tweede helft bood een omgekeerd spelbeeld. Het stormachtige weer speelde hierbij een belangrijke factor. Toch was het de thuisploeg die de voorsprong al vrij vroeg verdubbelde. Een aanval over links kwam terecht bij Voets die een paar spelers handig omspeelde en diens schot kon de Oisterwijkse goalie niet keren: 2-0.

DVG 2 plaatst zich voor districtfinale KNVB-beker

De reserves van DVG bereikten op Eerste Paasdag de finale in de strijd om de districtsbeker. In Venlo-Blerick werd met 3-0 gewonnen van VCH 4.

Goede reddingen van Ronald Martens en Pim Verboom (op de doellijn) voorkwamen een Limburgse treffers. Kort voor rust kwamen de Liemdenaren op voorsprong dankzij Roel van de Sande. In de tweede helft werd het spel niet beter. De thuisploeg liet het hoofd wat hangen en dit gaf DVG mogelijkheden om de score verder op te voeren. Van de Sande tekende ook voor de tweede treffer en Willem Voets liet vanaf de 11-meterstip het derde doelpunt aantekenen. De districtsfinale om de KNVB-beker wordt op 22 mei gespeeld.

DVG 2 kwam in het weekeinde tweemaal in actie. Voor de competitie werd zaterdag thuis gelijkgespeeld tegen Sparta '25 uit Beek en Donk: 2-2.

De Liempdse keeper Sander van Eeuwijk liet daarna zien waaraan hij zijn bijnaam Octopus dankt. Via goede reflexen en het bekende engeltje op de schouder werd keer op keer een aansluitingstreffer door Taxandria voorkomen. Caramboles gingen via de onderkant van de lat weer terug het veld in en pas in de 75e minuut moest Van Eeuwijk capituleren: 2-1.

Taxandria bleef aandringen op de gelijkmaker en dit gaf ook ruimte om te counteren. Een één-op-éénsituatie voor Sander van de Ven bracht niet de beslissing en dus was het tot de laatste minuut spannend. Diverse aanvallen werden door Van Eeuwijk – die werd uitgeroepen tot man of the match - geneutraliseerd en zelfs twee seconden voor tijd was een uiterste redding noodzakelijk om de overwinning veilig te stellen.

C2: WEC – DVG        vertr 18.00

FOTO ONDER: DVG'er Twan van de Broek, goed voor één van de drie Liempdse doelpunten afgelopen zondag, wordt in sportpark De Roode Bleek belaagd door een speler van het Oisterwijkse Taxandria. (Foto: Hans Verberk).