Genieten van hapjes en drankjes in de tuin van SintLucas: De Proeftuin vindt dit jaar plaats op zondag 17 april. (Foto: Laila Willems).
Genieten van hapjes en drankjes in de tuin van SintLucas: De Proeftuin vindt dit jaar plaats op zondag 17 april. (Foto: Laila Willems). Foto: Annelieke van der Linden

zondag 17 april in de tuin van sintlucas

Proeftuin: genieten van culinaire hapjes

Genieten van kleine gerechtjes van lokale ondernemers, luisteren naar muziek, activiteiten voor kinderen en elkaar ontmoeten. Lions Club Boxtel Belles Amies organiseert al vele jaren De Proeftuin, het culinaire evenement dat in de gemeente Boxtel wordt gezien als de start van het buitenseizoen. Dit jaar zijn bezoekers op zondag 17 april vanaf 13.00 uur welkom in de tuin van SintLucas aan de Burgakker.

Tijdens De Proeftuin kunnen mensen genieten van allerlei culinaire creaties, van voorgerecht tot nagerecht. Iedereen kan dus een eigen persoonlijk menu samenstellen. René & die Rooie, Mateus en deejay Peter van As zorgen voor de muzikale omlijsting. Daarnaast is er een speciale Proeftuin-kinderkaart, zodat de jeugd zelf hapjes kan uitkiezen en kan deelnemen aan activiteiten en een loterij.

De opbrengst van het Boxtelse evenement is bestemd voor de aanleg van een wandeltuin bij verpleeghuis Liduina waarvan somatische patiënten, mensen met Alzheimer en hun verzorgers en familie van kunnen genieten. In samenspraak met de stichting Alzheimer wordt de tuin voorzien van één of meerdere kunstwerken.

Het evenement is gratis toegankelijk, gerechten en drankjes worden betaald die ter plekke worden verkocht. Voorverkoopkaarten zijn verkrijgbaar bij deelnemende restaurants en galerie De Expositie aan de Breukelsestraat in Boxtel. Kijk voor meer informatie op www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.