De Boxtelse band BoXruBa is dit jaar de laatste act op het buitenpodium van Boer zoekt Band. De rockers waren vorig jaar de slotact van festival Bockesprongen en staan bekend om hun zeer energieke live-optredens. (Foto: Peter de Koning).
De Boxtelse band BoXruBa is dit jaar de laatste act op het buitenpodium van Boer zoekt Band. De rockers waren vorig jaar de slotact van festival Bockesprongen en staan bekend om hun zeer energieke live-optredens. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

POPFESTIVAL BELEEFT NEGENDE EDITIE IN BOXTEL

Boer zoekt Band verbindt muzikanten

Het Boxtelse popfestival Boer zoekt Band wordt in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 april voor de negende keer gehouden. Traditiegetrouw opent het festival op zaterdag met drie optredens in café D'n Boer. Op zondag treden bands op in zowel de kroeg als buiten op het grote podium.

Ook dit jaar stonden de bands letterlijk in de rij om een plekje te bemachtigen op het affiche van Boer zoekt Band. Guido van Eijk en Jeroen van Lier stonden aan de wieg van het festival dat ontstond in een periode waarin de Boxtelse muziekscene in een dip zat. ,,We wilden muzikanten een podium bieden om voor een groter publiek op te treden, maar ook verbindingen leggen tussen muzikanten", vertelt Van Eijk.

Meteen na de eerste editie bleek Boer zoekt Band een schot in de roos en stroomden de aanmeldingen binnen. ,,Inmiddels hebben we zo'n groot netwerk dat we bands moeten afwijzen", zegt Van Lier. ,,We bezoeken zelf veel optredens om bands te zien die passen op ons affiche. We hebben door de jaren heen veel muzikanten leren kennen en weten welke groepen in Boxtel en omgeving actief zijn."

Een belangrijke voorwaarde voor Boer zoekt Band is dat het programma in hoofdzaak bestaat uit Boxtelse bands. ,,Ook dit jaar komen bijna alle bands uit Boxtel. Twee groepen hebben een andere achtergrond, maar zijn wel bekend bij veel mensen die in de Boxtelse popscene actief zijn", stelt Van Eijk.

Het programma van Boer zoekt Band omvat op 16 april drie optredens: Jimi Hendrix Tribute, Ever Since Lucy en The Usual Suspects. Op 17 april treden onder meer op: Angela's Project, Lapaloca, The Galactic Lo-Fi Orchestra, Eric Nouwens, HeHe, DGooch, BoXruBa en Kein Tiroler Musikant'n. Ook dit jaar worden 'op d'n hooiberg' muzikale intermezzo's ingelast om de wachttijd tussen twee optredens op te vullen met live muziek.

Brabants Centrum besteedt de komende weken uitgebreid aandacht aan Boer zoekt Band. Meer weten? Kijk op www.stichtingboerzoektband.nl.