Dorpsberaad vormt klankbordgroep

Informatiebijeenkomst Roderweg/Hamsestraat

Dorpsberaad Liempde organiseert op dinsdag 5 april vanaf 20.00 uur een informatieavond in de grote zaal van dienstencentrum De Kloosterhof over de voorgenomen woningbouw aan de Roderweg/Hamsestraat in Liempde. Tijdens de bijeenkomst zal de gemeente Boxtel de stand van zaken rondom deze beoogde bouwlocatie toelichten.

Op de uitbreidingslocatie Hamsestraat/Roderweg, nabij bedrijventerrein Daasdonk aan de zuidkant van Liempde, moeten tot 2024 tachtig tot honderd nieuwbouwwoningen verrijzen. Er is vooral behoefte aan relatief goedkope huizen, onder meer voor starters en senioren. De Eindhovense projectontwikkelaar Janssen De Jong, eigenaar van vrijwel het hele gebied, gaat de woningen bouwen en de gemeente Boxtel kondigde eind 2015 aan daaraan mee te willen werken. Eerder werd tijdens een bewonersbijeenkomst van Dorpsberaad Liempde al geconcludeerd dat tussen de Roderweg en Hamsestraat woningen gebouwd zouden moeten worden. Inmiddels krijgen de plannen voor de woningbouw steeds concretere vormen en wil de gemeente de inwoners van Liempde informeren over de verschillende ontwikkelingen.

klankbordgroep

Het woningbouwproject wordt op dit moment verder vorm gegeven en daarin is ook een rol weggelegd voor een klankbordgroep, die in het overleg met de gemeente en de projectontwikkelaar zal worden voorgezeten door Dorpsberaad Liempde. Laatstgenoemde wil graag een klankbordgroep formeren met belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld voor- en tegenstanders van het project, omwonenden en potentiële kopers.

Geïnteresseerden voor deelname aan de klankbordgroep kunnen zich aanmelden via het emailadres info@dorpsberaadliempde.nl. Er is ruimte voor maximaal twaalf leden. De inschrijving sluit op dinsdag 12 april, waarna het Dorpsberaad de samenstelling van de klankbordgroep bekend maakt. Bij te grote belangstelling zal een evenwichtige groep samengesteld worden.