Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

boxtel en liempde in actie in rosmalen

Boxtelse brandweer plaatst zich
voor gewestelijke wedstrijden

De brandweerploegen van Boxtel en Liempde namen zaterdag deel aan de provinciale vaardigheidstoetsen in de klasse TS-HD te Rosmalen. De Boxtelse brandweerlieden behaalden een derde plaats en gaan door naar de gewestelijke vaardigheidstoetsen, op 7 mei in het Limburgse Belfeld. De Liempdse ploeg eindigde op de negende plek.

De wedstrijdploeg uit Boxtel rukte uit voor een niet-alledaagse brandmelding. Op de benedenverdieping van een molen was brand ontstaan. Na een eerste verkenning werd al snel duidelijk dat de brand was doorgeslagen naar boven. Terwijl twee waterstralen werden ingezet op de vuurhaard stuitte men al snel op een slachtoffer. Hij werd in veiligheid gebracht en nadat zijn brandwonden waren gekoeld kon hij worden overgedragen aan de ambulancedienst. Vervolgens kwam een redvoertuig ter plaatse voor een tweede slachtoffer. Met deze hoogwerker werd de persoon gered. De brand was ontstaan door een deken op een kachel en werd volledig gedoofd door de brandweer.

inbraak

De Liempdse ploeg rukte uit naar Empel, waar tijdens een inbraak in een bedrijfspand brand was ontstaan. Via een roldeur van de loods kreeg men toegang tot het pand. Eenmaal binnen trok een inbreker de aandacht van de brandweerlieden. Ingesloten door het vuur stond hij achter een hekwerk op een bordes. Hij liet weten dat hij niet alleen was maar waar zijn collega-inbreker was, wist hij niet. Het vuur woedde op de eerste verdieping en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Nadat de inbreker in veiligheid was gebracht, rekende de politie deze in en voerde hem af bureau. De tweede inbreker werd buiten aangehouden.

FOTO BOVEN: Met een speciaal redvoertuig, door de Boxtelse brandweer opgeroepen, werd een slachtoffer in veiligheid gebracht. (Foto: Sander van Gils).