Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

joy van den heuvel uit gemonde gaat voor hoogst haalbare

13 jaar oud en al kickbokskampioen...

WENDY VAN LIJSSEL

De 13-jarige Joy van den Heuvel uit Gemonde werd recent Nederlands Kampioen Kickboksen bij de jeugd. In een zinderende halve finale wist ze haar tegenstander op punten en in de eindstrijd met een technische knock-out te verslaan waarna zij de speciale kampioensriem omgegespt kreeg.

Joy is beslist geen jongensachtig type. Sterker nog. Het is juist een fijngebouwd meisje dat, zoals de meeste leeftijdsgenoten, volop aandacht besteedt aan haar uiterlijk. Modern, leuk kapsel, beetje make-up. Anders dan de meeste van haar leeftijdsgenoten is Joy echter al vanaf jonge leeftijd een begenadigd vechtsporter. Op acht-jarige leeftijd begon ze met taekwondo: een Koreaanse verdedigingssport met voet- en vuisttechnieken. ,,Ik kan niet goed uitleggen waarom ik juist voor deze sport koos. Ik vond het gewoon leuk om te doen", vertelt ze.

Hoewel ze ook in deze sport goed uit de verf kwam, ging het leuke er na een aantal jaren wel een beetje af, dus stapte ze over op kickboksen. Een oversteek waar ze nog geen seconde spijt van heeft. ,,Bij taekwondo gebruik je vooral traptechnieken. Kickboksen is completer. Het is een combinatie van boksen en de trappen van onder andere taekwondo en karate", legt ze uit. Het hoeft geen betoog dat haar voormalige sport haar direct een voorsprong gaf. Dat opgeteld met een ijzersterk karakter, dagelijkse trainingen en een berg doorzettingsvermogen keerde zich onlangs uit.

zinderende strijd

Hoewel Joy de sport slechts twee jaar beoefent, werd ze namelijk uitgeroepen tot Nederlands kampioen bij de jeugd. Daar ging een zinderende strijd aan vooraf. ,,Het was heel spannend want ik wist dat ik pittige tegenstanders zou krijgen. Ik moest eerst een halve finale vechten. Een partij bestaat uit drie gevechten van een minuut. Dat lijkt kort, maar in die tijd geef je alles. Het is heel intensief en met de gebruikte technieken kunnen punten gewonnen worden. De halve finale won ik daarmee. Vervolgens stond ik in de finale. Die won ik met een technische knock-out van mijn tegenstander. Dat wil zeggen dat zij het opgaf", verduidelijkt Joy.

Uiteraard is de middelbare scholier trots op haar titel. Het sterkt haar eigenlijk nóg meer in de doelstelling die zij zichzelf heeft opgelegd. ,,Ik wil in de jeugd het hoogst haalbare bereiken dus deelnemen aan zoveel mogelijk wedstrijden en die ook winnen. Mijn streven is om uiteindelijk een beroemde kickbokser te worden. Als dat niet lukt, ga ik iets anders doen in de sport", stelt ze resoluut. Dan opgewekt: ,,Doordat ik Nederlands Kampioen ben geworden, mag ik deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Kroatië. Ik zit te wachten op de officiële uitnodiging want het is nog niet helemaal duidelijk wanneer dat precies is." Overbodig te melden dat wachten in deze niet staat voor achterover leunen maar dat Joy zich, zoals zij al deed, met hart en ziel inzet voor haar sport en wordt bijgestaan door haar trainers van Team Beekwilder en Nourdri. Zodat ze goed voorbereid de ring ingaat...

FOTO BOVEN: Vol trots draagt Joy van den Heuvel uit Gemonde de speciale riem, die aantoont dat ze Nederlands kampioen kickboksen bij de jeugd is geworden. (Foto: Wendy van Lijssel).

De Walnoot

VRIJDAG 25 MAART

Seniorenorkest        10.00

CNO Belastingen        12.00

Vrij biljarten        13.00

DINSDAG 29 MAART

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Fotocursus DS        19.00

Verzamelbeurs verg.        19.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

WOENSDAG 30 MAART

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Ouderenorkest Da Capo        13.00

Koning Willem I College        13.00

Belastingen FNV        13.30

Kienen IVV        13.30

Wereldkoor        19.30

DONDERDAG 31 MAART

Koning Willem I College        08.30

Biljart Ursulanen        09.00

Pilates        09.30

Biljart        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Belastingen FNV        13.30

Bridge KBO        13.30

Kienen Daphnia        20.00