Nog nooit vertoond in de voormalige Heilig Hartkerk: deejay Sjef Engelbart draait na afloop van Jesus Christ in Concert elpees met de grootste hits uit de sixties, seventies en eighties. Dat smaakt naar meer... (Foto: Peter de Koning).
Nog nooit vertoond in de voormalige Heilig Hartkerk: deejay Sjef Engelbart draait na afloop van Jesus Christ in Concert elpees met de grootste hits uit de sixties, seventies en eighties. Dat smaakt naar meer... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTEL ONTWAAKT UIT JESUS CHRIST IN CONCERT-ROES

Heilig Hartkerk moet behouden blijven

MARC CLEUTJENS

De zinloze sloop van de gotische kloosterkapel op Duinendaal staat weer op het netvlies nu Boxtel ontwaakt uit een Jesus Christ in Concert-roes. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd de in onbruik geraakte kapel bruut in stukjes geslagen.

Plannen om er een cultureel centrum te openen, werden door de gemeenschap breed gedragen, maar hadden geen politiek draagvlak. Meer gebedshuizen waren ooit in beeld voor cultuur. De Maria Reginakerk en de kapel van missiehuis Sint-Theresia op Stapelen bijvoorbeeld, thans alweer enkele decennia in gebruik als woongebouw. In de Ursulakapel werden jarenlang muziek- danslessen gegeven totdat MIK Kunsteducatie omviel.

Laat Boxtel nu alles op alles zetten om die heerlijke Jesus Christ in Concert-roes te benutten om goede ideeën te bundelen en geen kans onbenut te laten om onze Heilig Hartkerk te behouden voor de gemeenschap. Hopelijk kan de begin 2015 aan de eredienst onttrokken Heilig Hartkerk worden omgevormd tot cultuurtempel of huiskamer voor maatschappelijke doeleinden. Laat de gemeente een duit in het zakje doen, samen met creatieve ondernemers met lef en het publiek dat vast bereid is om mee te doen aan crowdfunding. Moet kunnen, toch?

Ik kan niet wachten tot deejay Sjef Engelbart terugkeert op de kerkvloer en vinyl gaat draaien...