Op Tweede Paasdag klinkt traditioneel het startschot voor de Paasloop van AV Marvel. Van jong tot oud: iedereen kan deelnemen aan de hardloopwedstrijd. (Archieffoto: Peter de Koning).
Op Tweede Paasdag klinkt traditioneel het startschot voor de Paasloop van AV Marvel. Van jong tot oud: iedereen kan deelnemen aan de hardloopwedstrijd. (Archieffoto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

rabo kidsrun, wegwedstrijd en recreatieve loop

Veertigste editie Paasloop in Boxtel

Tweede Paasdag staat al veertig jaar in het teken van de Paasloop die de Boxtelse atletiekvereniging Marvel organiseert. Van de Rabo Kidsrun tot de loopwedstrijd: jong en oud kan deelnemen aan het sportieve evenement. De voorinschrijving is inmiddels gesloten, inschrijven op de dag zelf is mogelijk in het clubgebouw van Marvel in sportpark Den Wielakker aan de Voetboog.

Basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 kunnen deelnemen aan de Rabo Kidsrun, een hardloopwedstrijd over 1 kilometer die om 10.00 uur van start gaat, een halfuur vóór de Rabo Paasloop. Deelname kost 1 euro, begeleiders mogen gratis meelopen. Inschrijven is mogelijk tot een kwartier voor de start in de accommodatie van Marvel.

verhard parcours

De wegwedstrijd over 15 kilometer, die wordt gelopen op een geheel verhard parcours met start en finish op de atletiekbaan van Marvel, start om 10.30 uur. Er zijn geldprijzen beschikbaar voor wedstrijdatleten met een licentie van de Atletiekunie, Een verbetering van het parcoursrecord levert een bonus op. Elke deelnemer ontvangt een herinnering.

Het totale parcours bestaat uit vier ronden. De eerste ronde is 3,3 kilometer lang en de drie overige ronden hebben een lengte van 3,9 kilometer. Recreatieve lopers hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde en kunnen dus 3,3, 7,2, 11,1 of 15 kilometer afleggen. Voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar is de maximale afstand één ronde. Het parcours voert de atleten langs de snelweg richting de wijk Oost, waar een grote lus wordt gemaakt. In maart is bij AV Marvel de voorjaarseditie van beginnerscursus Start to Run begonnen. Deze deelnemers nemen op Tweede Paasdag deel aan hun eerste wedstrijd en leggen 3,3 kilometer af.

Ook voor de wegwedstrijd is het voor deelnemers mogelijk om zich in te schrijven tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. De kosten bedragen vijf euro. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar betalen drie euro. Meer info: www.avmarvel.nl.