Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOXTELSE SUPERMARKT GOOIT HOGE OGEN IN NEDERLAND

Grootste cup voor Albert Heijn Boxtel

MARC CLEUTJENS

De hoofdprijs tijdens de verkiezing van de supermarkt van het jaar ging net aan Boxtel voorbij. Maar de meer dan honderd medewerkers van supermarkt Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat gingen zaterdagavond tijdens de feestelijke uitreiking in Utrecht wél met de grootste beker naar huis. Een surprise van eigenaar Ronald de Jong die zijn mensen op voorhand al wilde feliciteren met de finaleplaats.

De beste supermarkt van Nederland staat in Vleuten en heeft ook blauw als huiskleur. De gloednieuwe Albert Heijn-vestiging kreeg de meeste punten van de onafhankelijke jury. In Boxtel waren de verwachtingen na een aantal sterke voorrondes hooggespannen, maar de winkel moest genoegen genomen worden met een eervolle plek net naast het podium. ,,Maar in plaats van een beetje beteuterd in een hoekje te gaan zitten, hebben we een stevig feestje gebouwd", blikt De Jong terug. ,,En daarom had ik die grote beker vooraf al aangeschaft. Om mijn team te belonen voor het vele werk dat ze elke dag weer in ons mooie bedrijf stoppen."

STIMULANS

De Boxtelse cup, die vele malen groter was dan de trofee die de échte nummer één mee naar huis mocht nemen, trok veel bekijks in Utrecht, net als de feestende Albert Heijn-medewerkers die zaterdagmiddag met twee touringcars naar Utrecht waren vervoerd. ,,Nee, niet iedereen kon mee omdat de winkel natuurlijk ook open moest blijven. Eerlijk is eerlijk, de thuisblijvers baalden wel een beetje toen ze al die gezellige foto's op Facebook langs zagen komen. Dit wilde natuurlijk niemand missen."

De Jong is tevreden met de klassering van zijn winkel in de top van de verkiezing van de beste supermarkt van Nederland. ,,We hebben een fantastische prestatie behaald en deze finale stimuleert ons om door te gaan. Doordat we elke keer een ronde verder zijn gekomen, ging de ver-


Zangvereniging
Petrus & Cecilia
stopt na 80 jaar

Nu het aantal actieve zangers tot onder de dertig is gedaald, hebben de leden van de gemengde zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia besloten het bijltje erbij neer te leggen. Zondag 19 juni wordt het 80-jarig bestaan gevierd en vindt het laatste optreden plaats in gemeenschapshuis De Walnoot.

Net als veel zangkoren kampt ook Sint-Petrus & Sint-Cecilia al jaren met vergrijzing. De aanwas van nieuwe en vooral ook jongere leden stokte. Tijdens een ledenvergadering werd vorige maand besloten tot opheffing. ,,Inmiddels is het aantal mensen dat nog wekelijks de repetitie bezoekt, geslonken tot iets minder dan dertig leden. Bezettingsproblemen doen zich met name in de mannenstemmen. We zijn met onvoldoende mensen om nog langer een volwaardig koor op de been te houden", vertelde voorzitter Henk van Griensven kort na het besluit van de ledenvergadering om het koor definitief te ontbinden.

JUBILEUM IS SLOT

Deze week meldde Van Griensven dat een datum is geprikt voor het slot- annex jubileumconcert. Dat wordt gehouden op Vaderdag, zondag 19 juni. Dan wil de zangvereniging nog één keer flink uitpakken en tot die tijd wordt wekelijks op maandagavond gerepeteerd in De Walnoot.


Beurs in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots wordt woensdag 13 april om 20.00 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd. De entree is 1,50 euro per persoon. Mensen die een tafel willen huren, kunnen contact opnemen met de organisatie via e-mailadres kinderkledingenspeelgoedbeurs@gmail.com. De kosten bedragen 7,50 euro per tafel.

kiezing steeds meer leven onder de medewerkers, maar ook onder onze klanten."

De ondernemer geeft aan dat het de klanten zijn waarvoor zijn team het uiteindelijk doet. ,,Natuurlijk is het mooi als wij onderscheiden worden, maar natuurlijk doen we dit om het onze klanten zo plezierig mogelijk te maken. Deze verkiezing geeft genoeg inspiratie om weer een stukje beter te willen worden."

Er ligt ook een aantal uitdagingen om in en om de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat verbeteringen door te voeren. Met stip op nummer één staat de aanpak van de parkeerplaats. Die wil De Jong een eenduidiger karakter geven. De plannen zullen meelopen met de huidige aanpak van de Boxtelse parkeerproblematiek, zo verwacht de supermarktondernemer.

FOTO BOVEN: Medewerkers van Albert Heijn in Boxtel verzamelen voor de supermarkt voor vertrek naar de finale van de verkiezing van de beste supermarkt van Nederland. Eigenaar Ronald de Jong laat de cup met de grote oren al zien voordat iedereen de bus in stapt... (Foto: Gerard Schalkx).