Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

debuut in de bovenbouw eredivisie levert brons op

Drie landelijke medailles voor Tabitta

Leden van de Boxtelse vereniging Tabitta namen afgelopen weekend in Volendam deel aan de laatste landelijke kwartfinales. Ditmaal deden alleen de turnsters mee die op het hoogste niveau van Nederland uitkomen. Met een gouden en twee bronzen medailles voor Tabitta staat Boxtel weer goed op de kaart.

Op zondag debuteerde zowel Nienke Langenhuizen als Tabitta zelf landelijk in de bovenbouw Eredivisie. Het werd een zeer succesvol debuut. Wegens revalidatie turnde Nienke niet haar moeilijkste programma, maar ze was daarentegen wel overtuigend en stabiel.

Het was dan ook voor iedereen opmerkelijk dat het Tabitta-talent, van een vereniging zonder ingerichte turnaccommodatie, een bronzen medaille won tussen de bekende turnscholen. De trainsters van GV Tabitta zijn tevreden en wederom enorm trots op hun topturnsters.

foutloos

Bij de pupillen in nationaal niveau 1 heeft Tabitta vijf turnsters, dat is uitzonderlijk veel. Floor de Wolf turnde als enige een foutloze wedstrijd. Mede door haar favoriete toestel balk verdiende ze de bronzen medaille. De overige pupillen hadden hun beste beentje voorgezet, maar lieten hier en daar nog wat punten liggen. Mijke Jansen werd achtste, Fenne van Haaren negende en Lotte Langerwerf en Sam Sieben eindigde allebei op de twaalfde plaats.

Bij de jeugd N1 zorgden zowel Shadé van Oorschot als Donna van Wijgerden voor een verrassing. Shadé turnde de sterren van de hemel en versloeg daarmee de huidige Nederlands kampioen. Ze was deze wedstrijd onverslaanbaar en mocht uiteindelijk het goud in ontvangst nemen. Donna turnde voor het eerst een complete brugoefening waardoor ze ten opzichte van eerdere wedstrijden flink steeg in het klassement. Met nog enkele foutjes behaalde ze een zesde plaats van Nederland op dit niveau.

Zaterdagochtend kwam Liz van Eijndhoven in de jongste categorie in actie. Ze turnde een fraaie wedstrijd. Met een zesde plaats kwalificeert ze zich ruimschoots voor de halve finale in Bergschenhoek. Er werden namelijk twintig tickets weggegeven.

FOTO BOVEN: Floor de Wolf was één van de drie turnsters van Tabitta die afgelopen weekend in Volendam een medaille binnensleepte. Haar wedstrijd was goed voor brons. (Foto: Sandra Janssen).


van Hastenberg districtskampioen

Pijnlijke nederlaag voor
de biljarters uit Liempde

In de strijd om een play-offplaats leed het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank een pijnlijke nederlaag. Tegen Ames uit Deurne, dat één van de 6 teams is dat nog aanspraak kan maken op de plaatsen twee, drie of vier, lag een gelijkspel voor het grijpen. De tegenstander trok echter aan het langste eind: 2-6.

Leo van Hastenberg klaarde zijn karwei van 110 caramboles in 10 beurten, waarna Ton Rovers in zijn partij uitstekend op dreef was. Na 7 beurten brak zijn serie van 54 caramboles af op 158 van de te maken 160 punten. Deze kans liet zijn tegenstander niet aan zich voorbijgaan en maakte de partij met een reeks van 45 uit. Piet Leermakers en Martien van de Tillaart bleven ver van hun normale kunnen af en verloren kansloos.

De districtsfinale van het bandstoten, tweede klasse (gemiddelde van 2,30 – 3,50) was voor Van Hastenberg. Hij verloor slechts één van de vijf partijen en kwam uit op een algemeen gemiddelde van 3,13. Zijn beste partij was 75 caramboles in zestien beurten. Door deze prestatie mag Van Hastenberg samen met de als tweede geëindigde Ad Verbruggen uit Erp deelnemen aan de gewestelijke finale. Die vindt plaats van 15 tot en met 17 april in de accommodatie van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor.

Wapen v. Liempde kader - De Peel        2-6

Wapen v. Liempde 1 - Krijt op Tijd 1        28-28


Handbalsters HCB '92
trekken aan kortste eind

Op papier was deze wedstrijd een kleine maand geleden een thriller die door HCB ´92 gewonnen moest worden om uitzicht op de titel te houden. Echter door de al opgelopen achterstand lag zondagmorgen de druk niet bij de thuisspelers maar bij de bezoekers, HCG uit Geldrop. Bij winst zouden zij de concurrent op een punt naderen. Uiteindelijk eindigde het duel alsnog in een thriller, waarin HCG met de winst naar huis ging: 17-18.

Hèlen Berkelmans haalde de nul van het scorebord met de eerste twee treffers. HCG trok vrij snel de stand weer gelijk door een afstandsschot en een vrijgekomen hoekspeelster. Hierna was het steeds stuivertje wisselen. Na twintig minuten had HCB '92 een gaatje geslagen van twee punten voorsprong. Door een afstandsschot van Ellen van Brummelen werd de marge met nog een doelpunt meer vergroot. Door te laat ingrijpen in de verdediging kende de scheidsrechter echter een strafworp toe aan HCG, die goed werd ingeschoten. Bij het rustsignaal was de stand 9-7 in het voordeel van HCB '92.

Aan beide zijden stond de verdediging in de tweede helft op scherp, waardoor er penalty's werden uitgedeeld. Ook die gingen gelijk op. HCG kon geen voordeel halen uit de twee minuten tijdstraf die Ellen Persoons opgelegd kreeg, maar door de nodige ervaring in het team kwamen ze langszij. In deze fase van de wedstrijd kwam het patroon van de eerste helft weer terug. HCB '92 nam de leiding, direct volgde hierop de gelijkmaker van HCG. De sportieve wedstrijd werd kort voor het einde wat minder vriendelijk, beide teams voelden dat ze konden winnen. Met nog maar dertig seconden op de klok bracht een speelster van HCG haar team in extase door met een onhoudbaar precisie afstandsschot de eindstand op 17-18 te brengen.