Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ELSENDORP BUIGT IN SPORTPARK DE LAAT

Irene boekt overtuigende overwinning in Gemonde

In de wedstrijd tussen Irene en Elsendorp ging het om een plaats in de middenmoot van de vijfde klasse H. De Gemondse formatie mocht zich aan het einde van de middag de terechte winnaar noemen. Irene won overtuigend met 5-1.

Na een kwartier was het voor de eerste keer raak toen Maarten Klopstra met een slim steekpassje Sven Vonk kon laten scoren. Even later werd het al 2-0 door Nick Vliegenthart na een mooie lange pass van Robert van der Heijden.

Na rust was het Marc van Grinsven die hard in het dak van het doel schoot. De vierde was de mooiste van de dag: Vliegenthart liet weer eens zien wat zijn specialiteit is. Vanaf zeker 25 meter krulde hij een vrije trap prachtig in de kruising.

Elsendorp kreeg in de slotfase een penalty die benut werd, maar door Jeroen Boks werd vlak voordat het eindsignaal klonk de marge verder vergroot. De eindstand van 5-1 was verdiend en bracht Irene daarmee in de top van de tweede periode.

SPIJKERBROEK HANGEN

De Gemondse overwinning werd na afloop gevierd en opgeluisterd door het open kampioenschap spijkerbroek hangen. Winnaar was Jorn van Kessel met een sensationele tijd van 4 minuten, 4 seconden en 59 honderdste.

Irene speelt zaterdag 26 maart een uitwedstrijd tegen Boerdonk. Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart volgt de thuiswedstrijd tegen Mariahout.

SENIOREN

Uitslagen zondag 20 maart

Irene 1 – Elsendorp 1        5-1

Avesteijn 4 – Irene 2        2-0

Irene 3 - SCMH 6        1-1

Avesteijn 35+ 1 – Irene 35+ 1        2-1

Irene 35+ 2 – Heeswijk 35+ 1        2-1

Programma zaterdag 26 maart

Boerdonk 1 – Irene 1        14.30

Programma maandag 28 maart

Irene 1 – Mariahout 1        14.30

Irene 2 – Avesteijn 4        12.00

FC De Rakt 6 – Irene 3        09.30

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 19 maart

A1: Irene – Herpinia        5-2

B2: Irene – Erp        2-0

MA1: Irene – Nieuwkuijk        1-7

B1: DVG – Irene        0-2

C1: Irene – Handel        1-1

MC1: ST SSS '18 – Irene        0-2

D1: Schijndel – Irene        2-0

E1: ELI – Irene        2-2

E2: Boerdonk – Irene        6-4

E3: Irene – Rhode        2-3

F1: Irene – Rhode        3-2

F2: Irene – Rhode        1-0

F3: Boekel Sport – Irene        1-0

Programma zaterdag 26 maart

MA1: Irene – TOP        14.45

B1: Irene – Bruheze        14.45

MC1: Gemert – Irene        13.15

E1: Irene – Schijndel        09.15

F2: Irene – Gemert        10.15

E3: Schijndel – Irene        10.15

FOTO BOVEN: Irene-voetballer Jelle Hoekstra in duel met een speler van Elsendorp. De Gemondse ploeg boekte zondag een overtuigende overwinning op Elsendorp. (Foto: Hans Verberk).


Zes kampioenen

Judo Club Liempde

bij Koka Toernooi

Judo Club Liempde nam zondag met 21 leden deel aan een Koka Toernooi in Middelbeers. Dat leverde zes gouden, drie zilveren medailles en drie bronzen medailles op voor de Liempdse vereniging.

De Liempdse judoka's werden verdeeld over zes groepen. Als eerste kwamen de jongste judoka's in actie. Faye Goossens, Xander Kreeft en Cas de Wit behaalden alle drie een gouden medaille. Xander moest hard strijden voor de eerste plek en liet fraai judo zien. Cas kwam vier keer tot een ippon en behaalde hiermee de volledige score die behaald kon worden.

Voor Guus Zwijnenberg, Aukje de Beer en Quin Goossens was dit het eerste toernooi waar zij aan deelnamen. Quin zat in een poule van vijf judoka's en wist de eerste drie wedstrijden te winnen met een ippon met een houdgreep. De laatste wedstrijd verloor hij, waardoor hij op de tweede plaats eindigde. Guus en Aukje werden allebei vierde.

verrassen

In de tweede groep namen zes Liempdse judoka's deel. Kasandra Wagenaars en Mees Kosters behaalde allebei de eerste plaats. Kasandra nam het twee keer op tegen twee tegenstanders en wist de judoka's telkens te verrassen met onder meer een mooie 'o soto Gari' (beenworp), een ippon en een stevige houdgreep. Britt van Oirschot, Anouk en Femke Jorritsma zaten in een pittige poule en moesten flink aan de bak. Zij scoorden helaas geen punten, maar toonden progressie ten opzichte van de wedstrijd van twee weken eerder.

In de derde groep behaalde Mika van Weert met vier keer ippon een eerste plek. Hij liet fel judo zien. Jop Putmans eindigde op de tweede trede van het podium. De eerste wedstrijd was hij nog niet alert genoeg maar de andere wedstrijden overtuigde hij met een ippon.

Alle uitslagen:

Goud: Mees koster, Xander Kreeft, Cas de Wit, Mika van Weert, Kasandra Wagenaars en Faye Goossens. Zilver: Job Putmans, Quin Goossens en Xavier Wantenaar. Brons: Nelson Tops, Femke Jorritsma en Luc de Laat. Vierde plaats: Guus Zwijnenberg, Aukje de Beer, Mirte Jorritsma, Wil van Oirschot, Gijs de Wit, Britt van Oirschot, Yannick Wantenaar, Anouk Jorritsma en Loyd de Laat.