De vrijwilligers van natuurgebied Dommelbimd werden zaterdagochtend in het natuurgebied verrast met een taart. Terwijl het bestuur in 's-Hertogenbosch een cheque in ontvangst nam, werd in de Dommelbimd gewerkt… (Foto: Dommelbimd).
De vrijwilligers van natuurgebied Dommelbimd werden zaterdagochtend in het natuurgebied verrast met een taart. Terwijl het bestuur in 's-Hertogenbosch een cheque in ontvangst nam, werd in de Dommelbimd gewerkt… (Foto: Dommelbimd). Foto: Marc Cleutjens

STICHTING KRIJGT MEESTE STEMMEN BIJ VERKIEZING ING

Vijf mille voor Dommelbimd in Boxtel

Stichting Dommelbimd heeft zaterdag in 's-Hertogenbosch een bedrag van 5.000 euro gekregen uit het ING Nederland Fonds. Met een reeks andere projecten was de stichting die de Dommelbimd beheert en onderhoudt genomineerd voor een bijdrage uit het fonds.

De hoogte van de donatie was afhankelijk van het aantal stemmen dat is uitgebracht. Het was een spannende race. De Dommelbimd stond halverwege op de tweede plaats. Daarna is er nog volop gestemd op de Boxtelse inzending waardoor alsnog de eerste prijs werd behaald.

De stichting is alle stemmers heel dankbaar, zo meldde bestuurslid Toine Cooijmans deze week. Het bedrag wordt besteed aan de aanschaf van een goede maaimachine waarmee de laaggelegen hooilanden frequenter kunnen worden gemaaid om op die manier nog meer bloemen, vlinders en libellen in het gebied te krijgen. ,,Tot nu toe maaien vrijwilligers hier met de zeis. Ook kan met de maaimachine het laarzenpad, dat de komende maanden wordt aangelegd, worden onderhouden", aldus Cooijmans.

Het ING Nederland Fonds is in 2015 opgericht met als doel vrijwilligersorganisaties vooruit te helpen. Van de 290.000 stichtingen en verenigingen in Nederland hadden zich 1.150 aangemeld voor een bijdrage uit het ING fonds. Hiervan werden 420 lokale goede doelen genomineerd. Die krijgen per regio een bijdrage uit het fonds, variërend van 1.000 tot 5.000 euro.