ploeg behaalt zestien punten in zeven wedstrijden

Zesklapper voor Essche Boys in derby

Wat op papier een lastige opgave leek te worden voor Essche Boys, pakte op het veld anders uit. Het vizier van de Essche ploeg stond op scherp, waardoor SCI op eigen veld met 1-6 werd verslagen.

Na 4 minuten kreeg Essche Boys een tegenslag te verwerken, Quint den Ouden moest geblesseerd het veld verlaten. Deze tegenslag werd echter snel omgezet in euforie want zijn vervanger, Kees Vugs, stond vijf minuten later aan de basis van het openingsdoelpunt. Met een steekpass bereikte hij Marco den Ouden. Hij schoof de bal onder de keeper door en de eerste goal van de middag was een feit. In de zestiende minuut mocht Rudi van Gemert aanleggen voor een vrije trap. Zijn inzet belandde bij de tweede paal waar Yannic van Gerven de bal via zijn hak binnenwerkte. SCI drong aan en had meer balbezit. Maar de Essche ploeg gaf wederom weinig ruimte en kansen weg. Bij een snelle uitbraak, via Marco den Ouden, kwam Yannic van Gerven een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. Op slag van rust moest SCI met tien man verder toen de scheidsrechter een verdediger, na een te wilde tackle, de rode kaart toonde.

allerminst

Na de rust breidde Essche Boys de voorsprong snel uit. Wederom op aangeven van Rudi van Gemert kon ditmaal Bart van der Bruggen de bal binnen koppen, 0-3. SCI sputterde nog even tegen. In de 53e minuut maakte de gevaarlijkste aanvaller aan SCI-zijde, Joep van der Meijden, op mooie wijze de 1-3. Aangeslagen leek Essche Boys allerminst want de ploeg reageerde onmiddellijk. Een diepe bal van Cas den Ouden stuiterde voor de voeten van Robin van Beek. Hij twijfelde niet en knalde de bal vanaf 25 meter prachtig achter de keeper, 1-4. In de 64e minuut scoorde Jens Rutten zijn eerste goal in de hoofdmacht van Essche Boys. Een vrije trap van Marco den Ouden belandde bij Van der Bruggen. Zijn inzet kon ternauwernood gekeerd worden door de keeper maar uit de rebound knalde Jens Rutten de bal tegen de touwen, 1-5. Een paar minuten later kon Van der Bruggen wél zijn tweede doelpunt van de middag maken. De bal viel binnen de 16 meter voor zijn voeten en hij schoof de bal binnen.

KATACHTIGE REDDING

Nadat Frits Hermes, met een katachtige redding, een kopbal van een SCI-aanvaller tegenhield was het slotakkoord voor de ingevallen Luuk van Velthoven en A-junior Julio van Ginkel. Na een goede actie van Van Velthoven belandde de voorzet bij Van Ginkel. Hij nam de bal ineens uit de lucht maar de bal zeilde over de kruising.

Zondag heeft Essche Boys vanwege het paasweekeinde geen verplichtingen. De competitie wordt op zondag 3 april hervat met een thuiswedstrijd om 14.00 uur.