Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

leerlingen en docenten verzorgen optreden op school

'Let's See Action: begrip op het BHC'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een optreden verzorgen voor al je klasgenoten in de aula van je school: je moet het maar durven. Waar docent Harry Jansen van het Baanderherencollege (BHC) in de eerste jaren van talentenshow Let's See Action actief op zoek moest naar leerlingen, is daar tegenwoordig geen sprake meer van. De achtste editie, die vrijdag plaatsvond, zat meteen vol en bestond uit liefst zestien optredens.

Het Baanderherencollege is vorig jaar een samenwerking gestart met Tiga Health & Beauty, zodat de optredens van leerlingen tijdens Let's See Action worden afgewisseld met dansacts. Het publiek bestond uit leerlingen uit de eerste en tweede klassen van de Boxtelse middelbare school. Zij kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld dat bestond uit popnummers en instrumentale muziek.

viool

Voor het eerst namen ook twee docenten deel aan Let's See Action. Marga van den Heuvel volgt sinds enkele maanden saxofoonles en verzorgde een kort optreden. Docente Gin Nio Haurissa, zeer bekwaam in vioolspelen, zocht zelfs de samenwerking op met twee leerlingen: Kaylee en Tatum. ,,Ik houd mijn oren en ogen zoveel mogelijk open", vertelde docent Jansen van de organisatie achteraf. ,,Toen ik hoorde dat Gin Nio een instrument bespeelde, heb ik haar meteen gestrikt. Ze werkt hier pas kort en wilde graag meedoen, maar haar vaste gitarist kon niet. Toen heb ik haar in contact gebracht met twee leerlingen. Ze hebben even gerepeteerd en besloten samen op te treden."

De meeste brugklassers meldden zich in hun eerste middelbare schooljaar nog niet aan voor Let's See Action. Zij kijken eerst even de kat uit de boom. Valerie dacht daar echter anders over. Zij was in november aanwezig bij de speciale editie van Let's See Action, dat vanwege een inzamelingsactie van BHC voor Dance4life werd gehouden. ,,Ik had zin om mee te doen en dus heb ik me opgegeven", vertelde ze vrijdag, nadat ze het bekende popnummer 'Royals' van Lorde had opgevoerd. ,,Mijn moeder noemt mij altijd een badkamerartiest, omdat ik zoveel zing in huis en met name onder de douche", lacht Valerie. ,,Ik was vooraf best wel nerveus, maar het ging goed. Het publiek zong mee, toch een goed teken..."

Met name de meiden toonden lef en gaven zich op voor Let's See Action. Op één iemand na, die deel uitmaakte van een Tiga-dansgroep, betrad er geen enkele jongen het podium. De 14-jarige Ela bracht wél een liedje van een zanger ten gehore. Ze zong 'Let it go' van James Bay. ,,Ik heb hard geoefend. Donderdag hadden we een excursie en tijdens de busreis heb ik alleen maar dit nummer gezongen..."

Lindsey (16) zit inmiddels in het laatste jaar van het BHC en zong een nummer van Adèle. Voor haar was het duidelijk: volgend jaar doet ze weer mee. ,,Ook al zit ik hier niet meer op school. Dan neem ik gewoon een dag vrij", zei ze lachend tegen docent Harry Jansen.

FOTO BOVEN: Docente Gin Nio Haurissa (midden) verzorgde samen met leerlingen Kaylee (links) en Tatum een instrumentaal optreden tijdens Let's See Action. (Foto: Gerard Schalkx).


ZATERDAG 9 APRIL IN PROTESTANTSE KERK

Opbrengst snuffelmarkt gaat
deels naar restauratie carillon

De jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt van de Protestantse Gemeente staat zaterdag 9 april in het teken van thema Goede Buren. De helft van de opbrengst is bestemd voor restauratie van het carillon van de 'buurman', de Sint-Petrusbasiliek. Wie materialen wil afleveren voor de tweedehands markt kan daarvoor vrijdagavond 8 april terecht in de protestantse kerk aan de voet van de Petrustoren.

De startdienst van de Protestantse Gemeente had in september vorig jaar als thema 'Goede buren'. ,,Daar bleek dat je over buren aardig kon discussiëren. Er zijn goede, leuke, vriendelijke en behulpzame buren, maar ook vervelende en norse. Maar uiteindelijk waren we het met elkaar eens dat je beter een goede buur kunt hebben dan een verre vriend", stelt Margré Schoondermark.

Samen met Anke Doe vormt zij de activiteitencommissie die de snuffel- en boekenmarkt organiseert. Doe: ,,Door de opbrengst deels te bestemmen voor een opknapbeurt van het carillon hopen wij dat er straks weer muziek klinkt vanuit de kerktoren van onze buren." De andere helft van de marktopbrengst wordt aangewend voor een nieuw informatiebord in de tuin van de protestantse kerk.

De snuffel- en boekenmarkt in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 duurt zaterdag 9 april van 10.00 tot 15.00 uur. De entree bedraagt één euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Op de avond ervoor kunnen tussen mensen tussen 17.00 en 20.00 uur tweedehands spullen afleveren. Witgoed, meubelen, fietsen en computers worden niet aangenomen.


Vrijwilligerssteunpunt

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern zoekt voor Herbergier, het kleinschalige woonverblijf voor dementerende ouderen, een of twee mensen met groene vingers. De bedoeling is dat bij het pand aan de Baroniestraat een moestuintje komt; een bescheiden stukje grond ligt er al voor klaar. Ook de kleine zijtuin bij het pand verdient een opknapbeurt. Daarnaast kan Voedselbank Boxtel nog vrijwilligers gebruiken, onder meer voor de uitgifte van pakketten of schoonmaken van de werkruimte.

Neem van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur contact op met het Vrijwilligerssteunpunt via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of stuur een e-mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl.