MUNSELPLOEG MACHTELOOS EN KRACHTELOOS TEGEN GVV

Boxtel lijdt peperdure verliesbeurt

Derdeklasser Boxtel staat dan optisch nog wel tiende op de ranglijst, maar GVV heeft wat minder wedstrijden op de teller staan. De mannen uit Geldermalsen zetten zondag – nota bene in sportpark Munsel – een belangrijke stap naar boven.

Boxtel zal de komende weken moeten knokken om weg te blijven bij de degradatiestreep. Anders zou het in het jubeljaar zomaar verkeerd kunnen aflopen. Waar doelman Raymon Strik bij de GVV-score zeer weifelend en twijfelend optrad, keepte zijn collega vlekkeloos. De ene zondag is de andere niet…

Boxtel begon met aanvallende bedoelingen. Rick van Lier en Ramon de Laat openden in het eerste kwartier met kleine mogelijkheden. GVV liet eveneens offensieve aspiraties zien en na twintig minuten leverde dat de openingsscore op. Een vrije trap van Van der Heijden werd door Van de Lugt geloodst naar Van Zee, die sluitpost Strik liet vissen. Die maakte bij de treffer een matige indruk.

Een schot van Robert van Boxtel namens de thuisclub op de lat, vond in de rebound na bijna een half uur geen antwoord. De gastheren leverden in het laatste kwart voor de thee veel ballen nodeloos in en beperkten zich tot enkele plaagstootjes.

KLEINE MOGELIJKHEID

Dat leek een voorbode van een heel matige tweede helft. Machteloos en krachteloos doolden de mannen van Henri van de Braak wat rond. Gevaar werd nauwelijks gesticht, een enkel schot van Rick van Lier daargelaten. In de slotfase was er nog een kleine mogelijkheid voor Maarten van Breugel, maar daar bleef het bij.

Welk recept de technische staf van Boxtel in het restant van de competitie serveert is ongewis, maar alles zal uit de kast moeten worden gehaald om een verlengstuk van de competitie te verhinderen. Nieuwkuijk-Boxtel is op Tweede Paasdag, maandag 28 maart een volgende finale in de reeks.

FOTO BOVEN: Doelman Koen Duys van GVV was een sta-in-de-weg voor Boxtel. In sportpark Munsel leed de derdeklasser een pijnlijke nederlaag. (Foto: Gerard Schalkx).

hockeysters HCL

De hockeyvrouwen van HCL hebben zondag in Nuth met 2-2 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke hockeytrots. De Liempdse ploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar moest in een stevige wedstrijd uiteindelijk genoegen nemen met remise.

Nuth ontving HCL op een nieuw waterveld waarvan de sproei-installatie echter defect was en het dus lastig hockeyen was. Waar HCL wilde kiezen voor een offensief begin, bleek ook Nuth die tactiek te hebben omarmd. De Liempdse hockeysters hadden moeite om de bal rond te laten gaan. Toch slaagde HCL erin een klein veldoverwicht te creëren.

Aanvoerster Hilde van Acht wist een paar keer goed de aanval mee op te zetten en al combinerend het veld over te steken. Dit resulteerde in enkele kansjes en strafcorners. Bij een van deze strafcorners was aangeefster Anneloes van den Hurk scherp toen de bal gestopt werd door de keeper. Via de rebound scoorde ze 1-0. Nuth kwam echter even later op gelijke hoogte via een verwoestend backhandschot vanaf de rand van de cirkel: 1-1.

HCL koos opnieuw de aanval en nadat eerst Jonne van de Meulengraaf zichzelf met een selfpass had gelanceerd, was het Alina Bekkers die op aangeven van Van de Meulengraaf de stand op 1-2 bepaalde.

In de tweede helft maakte HCL het zichzelf onnodig moeilijk. Het extreem fysieke spel van de thuisploeg werd door de verder uitstekend fluitende scheidsrechters geaccepteerd en daar hadden de Liempdse speelsters moeite mee. Nuth speelde in de tweede helft een soort rugbywedstrijd en ook HCL vergat eveneens dat het om een hockeywedstrijd ging. Er werden te veel verkeerde keuzes gemaakt en dat leidde tot de 2-2. Zondag 3 april volgt de thuiswedstrijd tegen Hockeer.