MICHIEL SPERLING VOORKOMT BLAMAGE

Eerste nederlaag voor vlaggenteam Taverbo

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo is zaterdag in de vierde speelronde van de hoofdklasse tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Ondanks drie winstpartijen van Michel Sperling gingen de Boxtelaren in eigen huis hard onderuit tegen The Back Hands: 3-7.

Om in het spoor van koploper Bergeijk te blijven, was het voor Taverbo noodzakelijk om in de inhaalwedstrijd tegen The Back Hands uit Sint-Willebrord de nodige punten bijeen te slaan. De openingspartij was daarin direct cruciaal. Aanvoerder Teun Vlaminckx nam het op tegen zijn 'Angstgegner' Wilfred Braspenning.

Wedstrijden tussen deze twee tafeltennissers gaan vrijwel altijd gelijk op en ook nu moesten beide spelers weer tot het uiterste gaan. Vlaminckx nam een 2-1 voorsprong maar enkele foutjes aan het einde van de vierde en vijfde game kostten hem uiteindelijk de kop. Samen met Sperling ging Vlaminckx even later ook in het dubbelspel met 3-2 onderuit, nadat de Boxtelaren in de vierde game een aantal matchpoints onbenut had gelaten.

WEERGALOOS

Derde man Danny Smits kreeg in zijn openingspartij een stevig pak slaag van zijn opponent Peter de Rooij en evenals Vlaminckx leek hij daar een aardige mentale tik van te hebben gekregen. Beide spelers bleven zonder winst. Smits kwam in zijn laatste partij van de dag nog wel met 2-0 voor, maar ook ditmaal bleek de taaiheid van Braspenning de doorslag te geven waardoor The Back Hands hun inmiddels opgebouwde voorsprong wederom wisten te vergroten.

Het was aan Sperling te danken dat Taverbo niet op een monsternederlaag getrakteerd werd. De Boxtelse kopman speelde een weergaloze partij tegen de sterke Richard Verstijlen. Nadat hij in de eerste game nog van tafel werd getikt, besloot Sperling in het vervolg met meer risico te gaan spelen. Met als resultaat een flink aantal slagenwisselingen waar het publiek van smulde en die niet zouden misstaan op landelijk niveau.

In het merendeel van de gevallen leverden deze balwisselingen een Boxtels punt op waardoor de winst met 3-1 naar Sperling ging. Omdat de Boxtelaar ook zijn overige twee partijen in winst om wist te zetten, kon hij de uiteindelijke schade te beperken tot 3-7, waarmee hij zijn ploeg hoogstpersoonlijk voor een blamage behoedde.

Sperling is deze competitie nog altijd ongeslagen. Zaterdag 26 maart zal hij echter getest worden wanneer Taverbo afreist naar Bergeijk voor een treffen met de lijstaanvoerder. In dat team spelen twee voormalig eredivisiespelers die tot nu toe ook nog geen enkel partijtje hebben laten liggen. Hier ligt dus een mooie uitdaging voor het Boxtelse vaandelteam.


Jeugd Taverbo

uit gevarenzone

Het eerste jeugdteam van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft zaterdag winst geboekt in een inhaalduel tegen ATTV '71 in Asten.

Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij waren in topvorm en wisten al hun wedstrijden in slecht drie games te winnen. Lars de Laat voegde hier nog twee punten aan toe en nam samen met De Rooij ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel.

Even leek het erop dat De Laat voor een maximale score ging zorgen, maar hij wist de laatste wedstrijd na een spannende vijfsetter net niet in winst om te zetten.

Door deze verrassende uitslag, 1-9, zijn de jongens flink geklommen in het klassement. Zij staan nu op de vierde plaats, strak achter Artisan en Irene, waardoor degradatie voorlopig uit beeld is.