Peter Versantvoort (links) in duel verwikkeld met een speler van Spoordonkse Boys. De Liempdenaren verloren de derby met 3-0.  (Foto: Gerard Schalkx).
Peter Versantvoort (links) in duel verwikkeld met een speler van Spoordonkse Boys. De Liempdenaren verloren de derby met 3-0. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDENAREN GAAN DOOR ZWAK SPEL HARD ONDERUIT

DVG is niet bij de les in Spoordonk

Na een zwaar bevochten gelijkspel bij SCI en een gemakkelijke overwinning tegen Tongelre hadden de toeschouwers meer verwacht van de uitwedstrijd van DVG tegen Spoordonkse Boys. De Liempdenaren konden geen vuist maken en gingen met 3-0 onderuit.

Het duel had anders kunnen aflopen als een terugspeelbal door Randy Stuurman onderschept had kunnen worden. Dit was al in de eerste minuut van de wedstrijd. Het hobbelige veld in Spoordonk was debet aan de onbenutte kans van Stuurman, maar het paste in het wedstrijdbeeld waarin veel mis ging bij de gasten uit Liempde.

De scheidsrechter was attent op het coachen in het veld en kende regelmatig een indirecte vrije trap toe bij het roepen van medespelers. Het merendeel van de wedstrijd voltrok zich op het middenveld met bijna geen uitgespeelde kansen. Spoordonkse Boys was beter in de duels en had meer in balbezit.

Halverwege de eerste helft was balverlies op het middenveld de inleiding tot de openingstreffer. Martijn Caarls verdedigde vooruit, maar liet daarbij het midden open en op het diagonale schot was Sander van Eeuwijk kansloos: 1-0.

Zilveren NK-plak
voor jeugdschutter
L'Union Boxtel

Jeugdschutter Jelt van de Langenberg van handboogvereniging L'Union Boxtel heeft zaterdag een zilveren medaille gewonnen op het nationaal kampioenschap indoor te Ulvenhout. Met 266 punten bleef hij slechts twee punten achter op de landskampioen: Jurre de Swijger uit Almere.

Zondag streden de volwassen leden van L'Union tijdens de laatste van vijf onderlinge wedstrijden voor het winterkampioenschap op de 25 meter. Met 693 punten uit zijn beste drie resultaten voerde Adri van de Langenberg die de ranglijst aan. Tweede werd Frank van Grinsven (677); net voor Henk Jegers (675).

APATHISCH

DVG wisselde in de tweede helft offensief en dit bracht iets meer evenwicht maar echte kansen kwamen er voor de Liempdenaren niet. Een terugspeelbal op de DVG-goalie bracht deze enigszins in verlegenheid. Zijn uittrap werd geblokt en ondanks twee reddingen kwam de bal toch bij een aanvaller van de thuisploeg terecht, die 2-0 scoorde. Even later werd het 3-0 toen de Liempdse defensie apathisch toekeek bij een uitbraak van Spoordonkse Boys.

INHAALDUEL

Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart staat het inhaalduel met Taxandria uit Oisterwijk op het programma.

F3: DVG – Venhorst        09.30

FOTO BOVEN: Peter Versantvoort (links) in duel verwikkeld met een speler van Spoordonkse Boys. De Liempdenaren verloren de derby met 3-0. (Foto: Gerard Schalkx).