Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Lintje voor

kano-pionier

Huub de Beer

In een stampvol clubhuis van kanovereniging De Pagaai is medeoprichter en penningmeester Huub de Beer zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. De Beer, die in 1991 mee aan de wieg stond van De Pagaai, werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De feestrede van locoburgemeester Herman van Wanrooij, die besloten werd met de uitreiking van het lintje, was de kers op de taart voor de jubilerende kanovereniging. Met heel veel vrije uurtjes hadden de leden hun clubhuis niet alleen verfraaid, ook was een leuke expositie ingericht die 25 jaar De Pagaai treffend in beeld bracht. Ook een reünie stond op het programma.

De Beer werd gelauwerd vanwege zijn inzet voor de jubilerende kanoclub. Hij werkte mee aan de bouw en renovatie van het clubhuis, organiseert het Rondje Boxtel en bouwde een catamaran om met de bewoners van woongroep De Munsel boottochtjes over de Dommel te kunnen houden. Daarnaast is de Boxtelaar elk jaar actief tijdens de intocht van Sinterklaas. De goedheiligman geeft er in Boxtel de voorkeur aan om per kano over de Dommel te komen. De Pagaai leidt die aankomst mee in goede banen. Tijdens de twee deelnames aan het evenement Dommeltheater stak De Beer ook de handen uit de mouwen.

De decorandus werkt al sinds 1975 bij recreatiepark Dennenoord in Boxtel, waar hij thans hoofd van de technische dienst is. Op Dennenoord helpt hij mee tijdens grote activiteiten en droeg hij aan de groei van het terrein. In 2012 ondersteunde De Beer het team toen het recreatiepark werd getroffen door een grote brand waarbij het horecapand in de as werd gelegd. Binnen Dennenoord wordt hij op handen gedragen, zo werd tijdens de uitreiking van de koninklijke onderscheiding duidelijk. (Foto: Gerard Schalkx).