In winkelcentrum Oosterhof stonden vrijdag verschillende kraampjes waar kinderen gratis een pannenkoek konden krijgen. De actie van supermarkt Jumbo en 't Struifhuis was om te smullen... (Foto: Annelieke van der Linden).
In winkelcentrum Oosterhof stonden vrijdag verschillende kraampjes waar kinderen gratis een pannenkoek konden krijgen. De actie van supermarkt Jumbo en 't Struifhuis was om te smullen... (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

struifhuis en jumbo bakken gratis pannenkoeken voor kinderen

Pannenkoek: populair onder de jeugd

Dat er vrijdagmiddag pannenkoeken werden gebakken in winkelcentrum Oosterhof, was al vanaf de ingang te ruiken. Supermarkt Jumbo en pannenkoekenrestaurant 't Struifhuis in Liempde sloegen de handen ineen en maakten van de tiende editie van Nationale Pannenkoekdag een speciaal evenement: alle kinderen die het winkelcentrum bezochten, kregen de kans te smullen van de Hollandse lekkernij.

Bakken, bakken, bakken. Medewerkers van Jumbo en 't Struifhuis hadden het er maar druk mee. Het winkelcentrum leek even niet berekend op de rokende pannen met beslag: het brandalarm ging in de ochtend af. Dat leek niemand te deren. De medewerkers bakten vrolijk door, terwijl de jeugd enthousiast een pannenkoek in ontvangst nam en kon versieren met stroop, poedersuiker, chocoladepasta of fruit. ,,Zoet beleg blijft overduidelijk het meest populair", vertelde Joke Martens. De Boxtelse had zich opgegeven als vrijwilliger en bemande de kraam waar kinderen hun pannenkoek konden versieren. ,,Erg gezellig met alle kinderen. Ik probeer de tafel zo goed mogelijk schoon te houden, maar je ziet het: dat lukt niet echt", lacht ze, terwijl ze naar het tafelkleed wees dat bezaaid was met stroop- en chocoladevlekken. ,,Ach, als de kinderen het maar naar hun zin hebben..."

En de stemming was inderdaad opperbest. Jumbo en 't Struifhuis hadden op basisscholen in de gemeente Boxtel speciale vouchers uitgedeeld waarmee de jeugd een pannenkoek kon scoren. In de pauzes en na schooltijd was het dan ook enorm druk met leerlingen. Ook kinderen die toevallig met hun (groot)ouders boodschappen deden in Oosterhof, werden getrakteerd op een pannenkoek. ,,Samen met pizza en frietjes zijn pannenkoeken mijn lievelingseten", aldus Auke (6), terwijl hij een pannenkoek versierde met stroop én poedersuiker. In plaats van de lekkernij meteen op te eten, rolde hij de pannenkoek op in een servet. ,,Ik neem hem mee naar huis", zei hij resoluut. En zijn 4-jarige zusje Elin? Die deed haar broer mooi na...