Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

BALANS: 'VELD BIJ MEP-COMPLEX BENUTTEN'

Pleidooi voor veilige verkeerssituatie bij MEP

De politieke partij Balans wil dat een veiliger verkeerssituatie ontstaat rondom het sportpark van hockeyclub MEP. Volgens Balans is de verkeersintensiteit rond de hockeyvelden in sportpark Molenwijk gegroeid door de stijging van het ledenaantal waardoor op drukke dagen onveilige situaties ontstaan.

In een brief aan het gemeentebestuur van Boxtel stelt Balans dat de aanrijd- en wegrijdroute te smal is om twee auto's tegelijkertijd te laten rijden. ,,Via een zandpaadje tussen de bomen is in de groenstrook een vluchtroute ontstaan, waarvan bezoekers die bekend zijn met de situatie dankbaar gebruik maken", zegt raadslid Mariëlle van Alphen. ,,Het is een olifantenpaadje, een noodoplossing, maar geen veilige en duurzame oplossing."

Van Alphen stelt dat Balans de situatie ter plekke bekeken heeft en dat met name in het weekend wanneer wedstrijden gespeeld worden en op overige dagen rondom de trainingstijden sprake van 'behoorlijk veel verkeer'. ,,Stelt u zich eens voor, auto's die elkaar niet kunnen passeren en veel jonge fietsers die op datzelfde moment dezelfde route gebruiken. Bijkomend gevaar is dat het 's avonds nog vroeg donker is, waardoor het zicht beperkt wordt. Onzes inziens erg onveilig en onverantwoord."

HEIKEL PUNT

Balans geeft aan dat de verkeerskwestie bij MEP al geruime tijd een 'heikel punt' zou zijn en de aandacht heeft van het clubbestuur. De partij roept de gemeente Boxtel op mee te denken over een veilige en toekomstbestendige oplossing.

Een van de ideeën die wordt geopperd is het gebruiken van het grasveld dat momenteel niet gebruikt wordt. ,,Het zou volgens ons een welkome aanvulling zijn om te komen tot een veilige verkeerssituatie."

Raadslid Van Alphen vindt dat er alles aan gedaan moet worden om kwetsbare verkeersdeelnemers een optimaal veilige route te bieden. ,,We willen voorkomen dat kinderen afhaken om te sporten omdat het niet veilig genoeg is om met de fiets te gaan."