Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

10 NOVEMBER NIEUWE STRIJD OM BOXTELSE ONDERNEMERSTROFEE

BOT 2016: Ondernemen met ballen

JCI Dommelland is begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe strijd om de Boxtelse Ondernemers Trofee. De BOT die in 2014 voor het laatst werd uitgereikt, is een prestigieuze lokale trofee voor grote en kleine bedrijven die zich onderscheiden. Het thema dit jaar: 'Ondernemen met ballen'.

Een achtkoppige commissie van JCI Dommelland, die tot enkele jaren geleden bekend stond als Juniorkamer Dommelland, werkt aan de uitwerking van een spannende competitie en natuurlijke een feestelijke prijsuitreiking op een nog nader te bepalen locatie.

Het thema dat aan de verkiezing van de BOT 2016 is gekoppeld, heeft alles te maken met ondernemingslust en lef. ,,We willen niet meer terugblikken op een economische crisis, maar vooruit kijken en ambitieuze en innovatieve ondernemers op het podium zien", zegt Melissa van Rosmalen van JCI Dommelland.

Ondernemers uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel kunnen zichzelf nomineren, maar de organisatoren vinden het natuurlijker nóg beter als anderen dat doen. ,,Wat is er nu leuker dan een telefoontje van ons te krijgen met het nieuws dat je genomineerd bent voor de BOT", zegt JCI-lid Vera Kuppens. Bedrijven die zichzelf aanmelden, betalen 250 euro. Inschrijving geeft recht op onder meer twee tickets en naamsvermelding bij alle BOT-uitingen en een presentatie in Brabants Centrum.

Kuppens legt uit dat ook dit jaar twee categorieën in het leven worden geroepen. Waar in 2014 onderscheid werd gemaakt in de omvang van een onderneming - meer of minder dan tien medewerkers - gelden nu andere criteria. ,,De ene groep bedrijven valt binnen de categorie Business to Business en doet dus vooral zaken op een grotere markt", vertelt Melissa. ,,De andere groep noemen we Business tot Consumer en bundelt genomineerden die rechtstreeks zaken doen met de consument."

JCI Dommelland werkt momenteel aan het vaststellen van de criteria waarmee een onafhankelijke jury later dit jaar op stap gaat om alle genomineerden te beoordelen. Naar verwachting is na een eerste schifting een aantal finalisten bekend, dat daadwerkelijk de jury op bezoek krijgt en uitleg moet geven waarom zij ondernemen met ballen.

De inschrijving voor de BOT 2016 is deze week geopend. Inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel kunnen bedrijven nomineren voor de ondernemerstrofee. Dat kan via de website www.bot2016.nl. Wie een onderneming nomineert, moet daarbij een duidelijke motivatie schrijven waarom sprake is van een bedrijf met lef. Op 1 mei start de verkoop van Early Bird-tickets, de reguliere kaartverkoop begint om 1 juli.

FOTO BOVEN: Terugblik op de uitreiking van de BOT 2014 in Podium Boxtel. Links op de bühne staan Menny Landman en Nicole Jorna (links) van Standby Thuiszorg en Leonie Smits van restaurant De Deugniet. (Foto: Albert Stolwijk).


Schoenenoutlet van start
in Boxtelse Rechterstraat

Boxtel is een schoenenwinkel rijker. Aan de Rechterstraat 24, in het pand waar voorheen Pour Vous gevestigd was, is vrijdag Schoenen Outlet Boxtel geopend.

De zaak maakt onderdeel uit van Lemmers Schoenen, die ook een vestiging heeft in Tiel en recent ook in Uden een winkel is gestart.

,,We waren op zoek naar een nieuw pand en na wat rondrijden in Boxtel, kwamen we bij het pand aan de Rechterstraat uit. We kiezen vaak voor een plek waar voorheen een schoenenwinkel was gevestigd, dat is herkenbaar voor klanten", aldus ondernemer Marc Moolenschot. Hij zit al zijn hele leven in de 'schoenenwereld'. In de Boxtelse winkel zijn heren-, dames- en kinderschoenen te koop, onder meer van de merken Gabor en Braqeez. ,,Waar een outlet vaak geassocieerd wordt met verouderde schoenen die van mindere kwaliteit zijn, kiezen wij er juist voor om schoenen van kwalitatief goede merken te verkopen", aldus Moolenschot.