'Mijn katholieke

gevoel komt

helemaal terug'

MARC CLEUTJENS

Bezoekers van Jesus Christ in Concert waren deze week lyrisch over de voorstellingen in de voormalige Heilig Hartkerk. Een greep uit de vele reacties.

Marusjka Lestrade (wethouder): ,,Ik ben ontroerd. Echt ongelofelijk wat Boxtel hier uit de kast heeft getrokken om op een podium te laten zien. Daar kun je als inwoner alleen maar supertrots op zijn. Jesus Christ Superstar deed mij vroeger heel veel, ik ken veel liedjes. En eerlijk is eerlijk, mijn hele katholieke gevoel komt terug na het zien van deze rockopera."

Pater Hans de Visser (pastor in de Heilig Hartparochie): ,,Wat een schitterende voorstelling in dit prachtige gebouw. Jesus Christ in Concert is de verbindende factor in deze gemeenschap met zoveel vrijwilligers. Ik zie deze uitvoering als een boodschap van liefde."

Jeroen Ketelaars (bezoeker, op Facebook): ,,Chapeau chapeau... voor de makers, cast en technici van de Boxtelse rockopera Jesus Christ in Concert! En wat een prachtige sfeervolle setting. Hier mag Boxtel zwaar trots op zijn!"

Herman van Wanrooij (wethouder): ,,Eerlijk is eerlijk, ik ben ook van de generatie die met Jesus Christ Superstar is opgegroeid, maar ik vond 'Hair' altijd net iets beter. Als die hier gespeeld was, had ik alle liedjes kunnen meezingen. Maar ook deze uitvoering is indrukwekkend."

Sanne de Koning (erfgoeddeskundige): ,,Ik stond samen met Roeland Heesbeen op het hockeyveld toen hij vertelde over een plannetje. Dat is deze productie geworden. We zijn toen naar pastoor Jacques Grubben gegaan en wat ben ik blij dat hij met het parochiebestuur zo enthousiast heeft gereageerd. Hier is iets geweldigs gebeurd en je zou wensen dat we dit vaker zouden kunnen beleven. Maar het is nog even de vraag of de kerk voor deze doeleinden behouden kan blijven."

Verel van Duren (bezoeker, op Facebook): ,,Wat zou het geweldig zijn om dit gebouw voor zulke evenementen te kunnen houden. Harmonieƫn, koren, theatergezelschappen! Talent genoeg. Mensen die kunnen organiseren ook. Hoe stimulerend zou het zijn als daar een ruimte als deze voor zou zijn!"

Frans van Gulik (bezoeker): ,,Zo zit de kerk weer eens vol, haha. Het is een prachtige voorstelling die ik niet had willen missen. Ik ben blij dat ik aan kaartjes heb kunnen komen. Het was genieten."

Mariƫlle Hulshoff (bezoeker): ,,Het zou mooi zijn als de kerk over honderd jaar nog zo is zoals hij nu is en dat dit soort evenementen hier plaats kunnen vinden. Een bijzondere ontmoetingsplaats in Boxtel."

Reyka Broers (bezoeker, op Facebook): ,,Wat een kippenvelmomenten gisteren en wat een gevoel onder het aanwezige publiek om dit gebouw op deze manier te blijven gebruiken!"

Marlies Hobbelen (bezoeker, op Facebook): ,,Heilig Harttheater Boxtel! Ik doe mee met dromen, aanpakken en voortzetten!"