Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

• MANNEN MISSEN PLAY-OFFS • HELMOND KLOPT VROUWEN

Gevoelig verlies MEP in Molenwijk

Het is bekend dat de hockeysport er alles aan doet om de hockeysport positief te promoten. Dat komt niet alleen tot uiting in het veelvuldig moderniseren van de spelregels, maar ook in protocollen voor de wedstrijd. Zo verleenden de vrouwen van Helmond in de topper tegen MEP hun volledige medewerking aan de Boxtelse pupillen Lenne en Maura. Die mochten na het officieel beginsignaal van de bondsscheidsrechter de complete Helmond-defensie uitspelen en scoren. Het publiek kon het allemaal wel waarderen.

ROUTINE

Na die 'goal' begon het echt en lieten de gasten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Hoewel MEP bij vlagen goed speelde, was Helmond zeker de bovenliggende partij. Helmond had na enkele corners en een bal op de paal na een kwartier succes: 0-1. Ook in de tweede helft kwam MEP niet onder de druk uit en ook toen kon een goal niet uitblijven. MEP kwam verrassend terug door een goal van Germaine Hanssen en een strafcorner van Marleen Bordat: 2-2. Maar het slotoffensief van de gasten was te veel voor de Boxtelse vrouwen. Eindstand: 2-4.

MEP miste duidelijk de routine om dit soort wedstrijden te beslissen. Positief aan Boxtelse zijde was het opvallend sterk optreden van Guusje Thewessen. Coach Inge Poelmans vond Helmond sterker en de zege derhalve verdiend. Over twee weken moet er weer gewonnen worden, vindt Poelmans. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Weert.

STAND

Helmond        16-38        Weert        16-22

Hopbel        16-31        St.-Oedenrode        16-20

MEP        16-31        Concordia        16-17

Oss        16-28        Son        16-13

Breda        16-25        HCAS        16-12

Goirle        16-23        Geldrop        16-5

DOELPUNTENREGEN

Voor de neutrale toeschouwer was het zondag genieten in sportpark Molenwijk. Een zinderende eerste helft met hoogstaand snel hockey en veel goals. En in de tweede helft de spannende inhaalrace van de MEP-mannen. De Boxtelaren hadden in de eerste helft het technisch overwicht, maar kregen een lesje in effectiviteit. Terwijl MEP al zwoegend de Osse defensie probeerde te slechten, was iedere uitval van de gasten raak.

Na de openingsgoal van Oss maakte Bram Langenhuijsen gelijk. De vreugde was van korte duur, want in no time stond het 1-3. De Ossenaren posteerden ver op de MEP-helft altijd bereikbare spitsen die de kansen koel afmaakten of de dodelijke corner forceerden. De vreugde om de 'wereldgoal' van Stijn Koesen (2-3) werd opnieuw in enkele minuten fors getemperd: 2-5. Dat was ook de ruststand.

TELEURSTELLING

MEP probeerde in de tweede helft op heroïsche wijze terug te komen. Dat lukte nog bijna door doelpunten van Thijs van Geel en Rajeev Deol, maar de wedstrijd duurde enkele minuten te kort voor de ijverige MEP-ploeg. De teleurstelling achteraf overheerste omdat de Boxtelaren beseften dat het seizoen eigenlijk over en uit is. Vanwege het paasweekend wordt over twee weken de competitie hervat. Dan spelen ook de mannen tegen Weert.

STAND

Venlo        16-41        Hopbel        16-19

Oss        16-35        HOD        16-19

Helmond        16-34        HCAS        16-16

B. Enschot        16-31        St.-Oedenrode        16-12

MEP        16-28        MOP        16-9

Weert        16-23        Concordia        16-8

FOTO BOVEN: MEP-keepster Amber Kools keert de doelpoging van Helmond tijdens een strafcorner. De vrouwenhockeyploeg leed een gevoelige nederlaag. (Foto: Hans Verberk).


Koningshockey

bij MEP op

woensdag 27 april

Op Koningsdag, woensdag 27 april, vindt bij hockeyclub MEP in Boxtel de vierde editie van het Koningshockeytoernooi plaats. Kinderen uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 8 kunnen met hun school strijden om de begeerde koningstrofee. Leerlingen vertegenwoordigen hun school in een van de twee categorieën: onderbouw of bovenbouw.

Vorig jaar ging in de categorie onderbouw het team Angelaschool 3 er met de trofee van door. Bij de bovenbouw ontpopte team 3 van De Hobbendonken zich als winnaar. De hockeyfeestdag wordt geopend met een gezamenlijke warming-up in de vorm van een Koningsdans. Aansluitend worden de spannende poulewedstrijden gespeeld. Aan het einde van de dag worden twee finales gehouden.

Naast alle sportieve prestaties kan ook creatieve talent ingezet worden. Er is dit jaar namelijk een extra prijs in de wacht te slepen. Deze prijs is voor het meest creatieve team. Wie tijdens de dag de leukste teamfoto maakt, maakt kans op de Shootbokaal. Kinderen die willen meedoen aan het Koningshockey, kunnen zich vanaf heden via hun eigen basisschool inschrijven.

Bridge

Bridgeclub Liempde

Zesde competitie, eerste zitting

A-LIJN

Echtpaar Braken        63.69

Echtpaar Dieden        58.63

Dames v. Oirschot/v.d. Laar        56.55

B-LIJN

Heren v.d. Laar/de Jong        61.90

Heren v. Kollenburg/v. Wijlick        61.90

Echtpaar v.d. Langenberg        60.42

C-LIJN

Dames v.d. Zanden/Tesser        68.25

Echtpaar v. Schaijk        62.30

Dames Kapteijns/v.d. Laar        58.50

Bridgeclub De Rots

Uitslagen woensdag 16 maart

A-LIJN

Marian Jussen/Rieky Steenbakkers        62.41

Ruud Daverveld/Antonie Moerdijk        60.58

Addy Schoonen/Ria Koelink        58.00

Uitslagen woensdag 23 maart

A-LIJN

Jeanne v.d. Biggelaar/Joanna Koppen        65.27

Ger v. Boxtel/Liesbeth Seinstra        59.02

Truus & Henk IJsseldijk        54.51