Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

kaartverkoop voor festival van start

Tweede editie Slowlands op Velder in de steigers

Het programma van Slowlands, het festival dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond op landgoed Velder in Liempde, voor 2 tot en met 4 september is zo goed als rond, meldt Boxtelaar en initiatiefnemer René Leenders. Entertainment, food area's, een camping, een feelgoodmarket: ,,Het wordt een bont spektakel", verzekert Leenders.

Boxtelaar en initiatiefnemer René Leenders geeft aan dat het concept van Slowlands dit jaar ongewijzigd blijft. ,,Er heerste vorig jaar het idee dat we een foodfestival organiseerden, maar wij spreken liever over een festival voor een breed publiek. Food is een onderdeel van het evenement. Diversiteit en kwaliteit, dat zijn de kenmerken van Slowlands." Zo heeft Leenders ervoor gekozen meer uit te pakken met artiesten en er worden drie podia op landgoed Velder geplaatst. Onder meer de band Handsome Poets en bekende zangers als Niels Geusebroek, Lucas Hamming en Kenny B. maken tussen 2 en 4 september hun opwachting. Daarnaast is er aandacht voor muziekgroepen die een lokale oorsprong hebben, zoals The Galactic Lo-Fi Orchestra, Acting the Maggot en Angela's Project (Angelaschool).

Vroege vogels

Net als vorig jaar zijn er weer verschillende 'Food Area's'. ,,Van een kreeftenrestaurant tot bier- en wijnwandelingen, van kooktheater tot een Irish Pub en van een barbecueplein tot een appelcidermakerij: er is voor ieder wat wils", aldus Leenders. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken met een nostalgische kermis op het terrein en rijdt er een minitrein op Velder rond, die voor kinderen én volwassenen bedoeld is.

Kaarten voor Slowlands zijn te koop via de website www.slowlands.nl. Dit jaar is het mogelijk te overnachten op een aangrenzende camping. Vroege vogels die voor 1 mei een combiticket voor drie dagen aanschaffen, betalen 29,50 euro. Daarnaast is het mogelijk om dagkaarten te kopen. Kijk op eerdergenoemde website voor meer informatie.


Vincent Lokin

voorzitter

Gildenbonds

De Gildenbondsharmonie heeft zondag een nieuwe voorzitter benoemd. Tijdens de algemene ledenvergadering is Vincent Lokin aangetreden en volgt hij interim-voorzitter Karel Snijders op.

Lokin maakt sinds zijn jeugd muziek en is al jaren actief in diverse bestuurlijke en toezichthoudende rollen in Boxtel en daarbuiten. Samen met de andere bestuurders wil hij ervoor zorgen dat de Gildenbondsharmonie in tijden van veranderingen een stabiele koers blijft varen waardoor de leden van de verschillende orkesten op een plezierige manier muziek kunnen blijven maken op een goed niveau.

Tijdens de algemene ledenvergadering is vastgesteld dat ledenwerving, opleiding en samenwerking in de komende jaren belangrijke thema's zijn bij de Gildenbondsharmonie.