Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

TWEEDE HUISKAMERFESTIVAL OP 5 JUNI

Live in Liempde onthult eerste namen en locaties

Cultureel huiskamerfestival Live in Liempde beleeft zondag 5 juni de tweede editie. Na het succes van 2015 wordt gewerkt aan een attractief vervolg op vier locaties. Via de Facebookpagina van het festival worden stukje bij beetje de eerste details onthuld.

Live in Liempde verraste vorig jaar met live muziek, cabaret en toneel op uiteenlopende locaties. In een huiskamer en een bijgebouw van een bed & breakfast was er ruimte voor muziek, in de klompenfabriek van de familie Traa werd een toneelstuk opgevoerd. Een achtertuin aan de Oude Dijk bleek de perfecte plek voor de humor van Jeroens Clan.

CONCORDIA

Dit jaar worden opnieuw vier optredens gepland. Deelnemers aan het cultureel huiskamerfestival wandelen van locatie naar locatie en maken onderweg kennis met het dorpse karakter van Liempde. Deze week onthulde de organisatie dat fanfare Concordia een van de deelnemers zal zijn. Voor Live in Liempde wordt een speciaal repertoire ingestudeerd. Bovendien wordt de bezetting uitgebreid met zang van Lisa van Nunen en Fons van Heesch. Lisa is onder meer bekend van haar deelname aan Jesus Christ in Concert, Fons is onder meer verbonden aan de Boxtelse popband vanBakkus.

Eerder werd al bekendgemaakt dat zanger en cabaretier Andy Marcelissen zal optreden tijdens Live in Liempde. Hij reist langs veel zalen in Brabant en Limburg en trakteert zijn publiek met kolder, zang en soms de nodige absurditeit. Hij is bekend van typetjes als Henk Huppelschoten en Dichter des Larielands.

CULTUURLOGIES

Nog niet alle locaties van Live in Liempde zijn bekendgemaakt. Vorige week werd duidelijk dat in elk geval Cultuurlogies Looeind van Geert en Désiré van Laarhoven een plek is waar een uitvoering te zien zal zijn. Het is een van de oudst bewoonde plekken in de gelijknamige Liempdse buurtschap. De komende weken worden meer plekken en artiesten bekendgemaakt.

De voorverkoop van Live in Liempde start op vrijdag 22 april om 19.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro, wie wil aanschuiven voor een diner betaalt 32 euro. De kaartverkoop vindt plaats via e-mail: liveinliempde@gmail.com.

FOTO LINKS: Beeld van het toneelstuk dat tijdens de eerste editie van Live in Liempde werd opgevoerd in de klompenfabriek van de familie Traa. (Foto: Gerard Schalkx).