Winkelend publiek kan weer naar Bakker Bart

Ondanks petities van studenten van SintLucas en Poolse klanten was besloten dat Bakker Bart uit Boxtel zou verdwijnen. Zaterdag 12 maart was de laatste dag dat de lokale vestiging aan de Rechterstraat open was. Sinds gisteren is de bakkerij echter weer open...

Slechts drie dagen is Bakker Bart uiteindelijk gesloten geweest. Het hoofdkantoor besloot hiertoe nadat de onderhandelingen met de verhuurder over een nieuw contract op niets uitliepen. Een Amsterdams vastgoedbedrijf, dat eigenaar van het pand is, zag geen reden de huurprijs naar een acceptabel niveau te verlagen. Beide partijen hebben uiteindelijk toch een deal kunnen sluiten, laat Jan-Joris

Politie

Aanrijding

Een fietser raakte vrijdag gewond bij een aanrijding op de Brederodeweg. Dat gebeurde rond 17.00 uur op de kruising met de fietsoversteekplaats tussen de Rechterstraat en de Maastrichtsestraat. Getuigen vertelden dat de fietser door rood reed en de automobilist de botsing niet meer kon voorkomen. De fietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokken auto liep flinke schade op, met name aan de voorruit en de koplampen. Het voertuig werd uiteindelijk door een bergingsbedrijf weg getakeld.

Heling, manager Juridische Zaken van Bart's Retail, weten. ,,We voelden ons enorm gesteund door de vele reacties van klanten en kwamen uiteindelijk toch tot overeenstemming." De aangekondigde sluiting van Bakker Bart hield de gemoederen in Boxtel behoorlijk bezig. Zo werden twee petities gestart om de broodjeswinkel te behouden.

Richard Koldenhof, die tot en met 12 maart de franchisenemer was van de Boxtelse vestiging, heeft ervoor gekozen iets anders te gaan doen. Heling laat weten bijna rond te zijn met een nieuwe franchisenemer. ,,Tot die tijd blijft de onderneming in beheer van het hoofdkantoor." Er worden geen arbeidsplaatsen geschrapt. Personeel dat graag wil terugkeren, krijgt die kans ook. ,,Bovendien is de volledige winkel nog intact. Mooier kun je het niet hebben."