Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

KUNST KOPEN VAN BROOD, DALI EN PICASSO

Collectie Jeroen Mijjer onder de veilinghamer

Een aantal kunstwerken uit de collectie van Boxtelaar Jeroen Mijjer wordt van 18 tot en met 24 maart online geveild door BVA Auctions. Het aanbod omvat onder meer werken van Herman Brood, Pablo Picasso, Salvador Dali en Karel Appel.

De werken die Mijjer als kunstagent heeft verzameld, vallen uiteen in schilderijen, tekeningen, zeefdrukken, lithografieën, graffiti en sculpturen van veel bekende kunstenaars.

Mijjer is sinds 1989 officieel agent van kunstwerken van Herman Brood. De Boxtelaar is als eigenaar van Art Broker International de enige tussenschakel tussen de bekende rockzanger en beeldend kunstenaar en de kunsthandel en galerieën in Nederland. Inmiddels heeft hij de grootste collectie van Herman Brood-werken opgebouwd. Die was enkele jaren geleden uitgebreid te bezichtigen tijdens een expositie in zijn galerie aan de Fellenoord. Daar werden eerder ook exposities gehouden van foto's van onder andere oud-Boxtelaar Teun Voeten.

RETOURNEREN

BVA Auctions laat weten dat de kunstwerken in de veiling binnen drie maanden na aankoop geretourneerd worden bij Mijjer indien blijkt dat het om een onecht kunstwerk gaat. Dit dient dan aangetoond te worden door een officieel taxatierapport van een erkend kunstkenner.

De kunstwerken kunnen morgen, vrijdag 18 maart van 13.00 tot 16.00 uur bekeken worden in Mijjers galerie aan de Fellenoord 19 in Boxtel.

FOTO BOVEN: Jeroen Mijjer poseert in zijn galerie aan de Fellenoord in Boxtel. Sinds 1989 is hij officieel agent van kunstwerken van Herman Brood. (Foto: Peter de Koning).


Ierse sessie in

het teken van

Saint-Patricksday

Zingen, dansen en zelf muziek maken: de Ierse Sessie van bed & breakfast In Den Boogert is inmiddels een begrip in Boxtel.

Saint-Patrick's Day is een nationale feestdag in Ierland en wordt gevierd op 20 maart. De nationale beschermheilige Sint-Patrick wordt op deze dag herdacht. In dit kader wordt bij 'In Den Boogert' aan de Oude Boomgaard van 13.30 tot 16.30 uur een Ierse sessie gehouden. De toegang is gratis.