De rugbyjeugd van Ducks neemt zaterdag 19 maart deel aan het Nederlands kampioenschap. De voorronde in sportpark Den Wielakker begint om 10.30 uur. (Archieffoto: Peter de Koning).
De rugbyjeugd van Ducks neemt zaterdag 19 maart deel aan het Nederlands kampioenschap. De voorronde in sportpark Den Wielakker begint om 10.30 uur. (Archieffoto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VOORRONDE NK ZATERDAG IN BOXTEL

Rugbyers Ducks/Oysters
winnen laatste competitieduel

Het combinatieteam van Ducks en Oysters uit respectievelijk Boxtel en Oisterwijk heeft afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Hekkensluiter Wallaby's werd met 43-12 geklopt.

Wallaby's moest het vooral hebben van haar zware voorwaartsen terwijl Ducks/Oysters meer kan bogen op de snelle lijn. Dit lijnspel was te veel voor de ploeg uit Venlo. Ondanks regelmatige druk via de scrum werden de Limburgers door Ducks/Oysters naar een ruime nederlaag gespeeld.

De laatste try was een mooi voorbeeld van het snelle spel van de Boxtels-Oisterwijkse combinatie. Door goed loopwerk en snel de bal over te spelen via diverse spelers, werd de Venlose verdediging kapot gespeeld. Bij de thuisploeg had Wout van de Sande door snelle uitbraken een groot aandeel in de zege; Pim van Esch scoorde een try en benutte de conversies. Door deze overwinning is het team op de derde plaats in de competitie geëindigd. Een knappe prestatie na de promotie van vorig seizoen.

Duckes Legends verloor in Zevenaar met 22-7 van Duuvels. De Achterhoekers waren net wat sterker en zijn door deze overwinning Duckes Legends gepasseerd op de ranglijst. De Boxtelaren eindigden op de vierde plaats van de competitie.

TITELSTRIJD

Zaterdag 19 maart nemen de mini's van rugbyclub Ducks in sportpark Den Wielakker deel aan de voorronde van het Nederlands kampioenschap. Ook teams van Dukes, REL, RCE en Oemoemenoe doen mee; kick-off om 10.30 uur.

Uitslagen afgelopen weekend

Cubs: Oysters/Ducks - The Dukes        0-58

Jun.: Oysters/Ducks - Amstelveen RC        34-17

Sen. 1: Oysters/Ducks - Wallaby's        43-12

Sen. 2: Duuvels - Duckes Legends        22-7

Programma zaterdag 19 maart

Turven/Benjamins: toernooi REL        10.00

Mini's: voorronde NK in Boxtel        10.00

Cubs: Oysters/Ducks – Eemland        11.00

Jun.: Oysters/Ducks - Utrecht RC        12.00