Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Officiële opening na maandenlange verbouwing

Open huis bij Hobbycentrum Boxtel

Voorzitter Alphons van der Heijden van stichting Hobbycentrum Boxtel is er klaar voor: de officiƫle opening van het centrum voor vrijetijdsbesteding voor 50-plussers die morgen, vrijdag 18 maart van 16.00 tot 19.00 uur plaatsvindt. De eerste gebruikers namen echter een maand geleden al hun intrek. Vrijwilligers werkten ondertussen gestaag door om het centrum helemaal gebruiksklaar te maken.

Drie dagen voor de opening werd er nog een werkbank in elkaar getimmerd voor de ambachtelijke werkplaats. ,,De grote verbouwingswerkzaamheden zijn allemaal afgerond. We zoeken nu alleen nog opbergkasten en gereedschap voor in de werkruimtes, zoals schroevendraaiers en houtdraaibeitels", vertelt Van der Heijden. Ook zit het Hobbycentrum nog verlegen om metaalbewerkingsmachines, zoals een compressor en een afkortzaag.

Toekomst

Nu het zware werk achter de rug is, richt de voorzitter zijn blik op de toekomst. ,,De recreatiegroepen van KBO Boxtel hebben bij ons een plekje gevonden, maar we hebben het dubbele aantal gebruikers nodig om in de toekomst geen verlies te draaien. Het gaat dan om 350 mensen per week, die voor een activiteit naar het Hobbycentrum komen." Niet alleen is er ruimte voor bewegen, kunst en ambacht, het gebouw is ook geschikt voor bijvoorbeeld naaiclubjes of computerlessen. Van der Heijden benadrukt dat de organisatie van het Hobbycentrum volledig draait op vrijwilligers. ,,Maar soms maakt een doelgroep gebruik van een gediplomeerde docent, die betaalt ze zelf."

Boxtelaren zijn morgen welkom om te proeven van wat het Hobbycentrum te bieden heeft. Gebruikers van hobbycentra uit andere gemeenten tonen werkstukken die straks ook in Boxtel gemaakt kunnen worden, de teken- en schildergroepen zijn aanwezig en verschillende ambachten zoals koperslaan en steenhouwen zijn vertegenwoordigd.

Van der Heijden maakt zich zorgen over het voorgenomen parkeerbeleid van de gemeente. Rondom het Hobbycentrum zijn alle parkeervakken straks bestemd voor vergunninghouders. ,,Die vakken zouden blauwe zones van drie uur moeten worden", besluit hij.

FOTO ONDER: Het Hobbycentrum Boxtel houdt vrijdag open huis. (Foto: Peter de Koning).