Kees Karssemakers is een van de twee ongeslagen biljarters in de strijd om de Boxtelse libretitel. Hij is een van de meest constante spelers in de BBB-competitie. (Foto: Albert Stolwijk).
Kees Karssemakers is een van de twee ongeslagen biljarters in de strijd om de Boxtelse libretitel. Hij is een van de meest constante spelers in de BBB-competitie. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SPANNING STIJGT IN BOXTELSE COMPETITIE

Twee biljarters zonder verlies in librestrijd BBB

Omdat de meeste biljarters drie wedstrijden gespeeld hebben maar sommige pas twee of al vier, is het moeilijk om de tussenstanden te bepalen. Toch staat vast dat er na drie speelronden slechts twee van de vijftig spelers in de strijd om de libretitel van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) nog zonder puntenverlies zijn: Kees Karssemakers en Cor van der Steen.

Maandag in De Postiljon deed Danny Coset een geslaagde greep naar de koppositie. Na zijn partij tegen Antal van Brussel bleek dat hij de enige was in poule A1 die vandaag twaalf punten gescoord had.

In groep A2 werden woensdag in De Comsche Hoeve royaler punten binnengesleept. Alle partijen werden met twaalf punten afgesloten en zo ruim hadden Martien van de Loo en Lothar Griebe tot dusver nog niet gewonnen.

SPORTIEVE DIP

In klasse B1, maandag in café 't Geveltje, leed Tim Driessen een zware nederlaag tegen Joop de Langen. Een gemiddelde van 0.40 was tekenend voor de sportieve dip waarin deze runner-up zich momenteel bevindt.

Op donderdag wist Pascal Leijten in groep B2 zijn concurrent Jos Hendriks te overklassen en fluitend nestelde de winnaar zich na 25 beurten aan de kop van de ranglijst. Ook René van de Brand en Guus Eltink presteerden sterk.

MEEST CONSTANTE

Op vrijdag in groep B3 scoorden Adje Smetsers en Willem Witte in het minste aantal beurten hun twaalf punten. Maar Kees Karssemakers bleef de meest constante.

In poule B4, ook bij De Adelaar, kwamen Gijs van Houtum en Jo Bovens met hun uitstekende partijen in negentien en twintig beurten bovendrijven.

In De Comsche Hoeve deed Bennie Bakker, de best scorende biljarter van de clubcompetitie, het uitstekend. Maar zo goed als Cor van der Steen, wéér twaalf punten, is hij nog niet.

KOPLOPERS

Koplopers na drie ronden: A1: Danny Coset 34 punten; A2: Tonny van der Steen 34 punten; B1: Theo Ossenblok 33 punten; B2: Pascal Leijten 32 punten; B3: Kees Karssemakers 36 punten; B4: Wilma van Schijndel 44 punten (na vier partijen); B5: Cor van der Steen 36 punten.