competitienederlaag voor vrouwen

Mannen MEP trekken de winnende lijn door

De mannen van MEP zetten afgelopen zondag hun missie voort: alles winnen om alsnog de play-offs te halen. In Asten waren de Boxtelaren met 0-3 te sterk voor HCAS. De vrouwen van MEP verloren in Schijndel met 3-1 van Hopbel. Daardoor loopt Helmond uit op de Boxtelse vrouwen en kruipt Hopbel naderbij voor de tweede play-off-plaats.

Het heilig vuur ontbrak zondag bij de Boxtelse vrouwen in de Meierij-derby. Bij Hopbel was dat wel aanwezig en dat maakte dan ook het verschil. MEP begon wel goed, maar nadat Hopbel de score had geopend, viel het Boxtelse spel qua felheid terug. Lotte Witlox maakte uit een strafcorner nog wel gelijk, maar daarna nam Hopbel opnieuw de leiding. Na rust probeerde MEP nog wel gelijk te komen, maar opnieuw legden de Boxtelse vrouwen het af voor wat betreft de vechtlust. Bij de 3-1 was het Boxtels verzet gebroken. Coach Inge Poelmans vond dat de hardst werkende ploeg verdiend had gewonnen. Zondag 20 maart wil zij dat anders zien en zint ze op revanche. Dan komt koploper Helmond naar Boxtel. Wil MEP in het spoor blijven, dan moet er worden gewonnen. Afslag zondag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND

Helmond        15-35        Weert        15-19

MEP        15-31        St.Oedenrode        15-19

Hopbel        15-28        Concordia        15-17

Breda        15-25        Son        15-13

Oss        15-25        HCAS        15-11

Goirle        15-20        Geldrop        15-5

Discipline

Het toverwoord van coach Erik Verzijden was zondag in de wedstrijd tegen Asten: discipline. Geen commentaar en geen aanmerkingen op de leiding. De Boxtelaren hielden zich aan de opdracht van de coach en dat kwam het spel beslist ten goede. Het begin van de wedstrijd had iets van een voorzichtig schaakspel. De gastheren kregen de eerste grote kans, maar daarna kwamen de Boxtelaren langzaam opzetten. Thijs van Geel opende uit een strafcorner de score en dat was tevens de ruststand: 0-1.

Verzijden wist dat HCAS in de tweede helft zou komen en paste zijn spelwijze daar op aan. Asten kwam, maar creƫerde weinig kans. De Boxtelse defensie stond als een huis en gaf geen krimp. In de counter waren de Boxtelaren levensgevaarlijk. In enkele minuten werd het pleit beslecht. Eerst zorgde Stijn Koesen voor de 0-2 en vervolgens gooide Daan van den Nosterum met een 'beauty' de deur definitief in het slot: 0-3. Coach Verzijden kon opgelucht ademhalen, na het omzeilen van deze lastige klip. Zondag 20 maart is er opnieuw werk aan de winkel voor de MEP. Dan komt nummer twee Oss naar Boxtel. Net als de dames zal MEP moeten winnen om in het spoor te blijven. Afslag in sportpark Molenwijk zondag om 14.45 uur.

STAND

Venlo        15-38        HOD        15-19

Oss        15-32        Hopbel        15-16

Helmond        15-31        HCAS        15-13

Berkel E.        15-28        St.-Oedenrode        15-12

MEP        15-28        MOP        15-9

Weert        15-23        Concordia        15-8