Hèlen Berkelmans was een van de speelsters van HCB '92 die doel trof tegen Lido in Heeze. (Archieffoto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIDO HEEZE WINT NIPT VAN BOXTELSE FORMATIE: 16-15

Titel uit beeld voor handbalsters HCB

De handbalvrouwen van HCB '92 uit Boxtel hebben het zicht op het kampioenschap zondag verloren na de nederlaag tegen Lido in Heeze. Met de nodige invallers in het team kon de ploeg aardig meekomen met de thuisformatie, maar die trok wel aan het langste eind.

Het openingsdoelpunt liet even op zich wachten, maar kwam er via Inge van Drunen die scoorde met een vrije worp vanaf de 9-meterlijn. De treffers volgden elkaar daarna snel op; beide ploegen vonden het net bij toerbeurt.

De verdedigingstechnieken van HCB '92 werden vaak afgefloten door de scheidsrechter die de thuisploeg daarom nogal wat penalty's gaf. Doelvrouw Mary Swinkels wist tweemaal een strafworp te stoppen, maar dankzij een 'penaltyregen' liep Lido uit. HCB '92 kwam sterk terug via doelpunten van Van Drunen, Janneke Eijkemans en Hèlen Berkelmans. Rust: 7-6.

TREFZEKER

Nadat Lido twee keer de Boxtelse goalie had gepasseerd, was het Eijkemans die scoorde. Uiteindelijk wist HCB '92 ook een penalty te ontfutselen; Mandy van Abeelen gooide raak.

Het scorebord gaf even 11-11 aan, maar Lido kwam weer aan de leiding houden door direct weer een doelpunt te maken. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuten. Berkelmans en Van Drunen konden HCB '92 in het spoor van de tegenstander houden, Ellen Persoons was daarna trefzeker. Met nog anderhalve minuut op de klok was het 15-15. Lido trok aan het langste eind en besliste het duel: 16-15.

HCB '92 heeft nu een achterstand van vier punten op de koploper en met slechts drie wedstrijden te spelen lijkt die niet meer te overbruggen.