DUBBEL SUCCES TABITTA IN HARLINGEN

Turntoppers Mees en Romy naar halve finale

Mees van Abeelen en Romy Schepens van de Boxtelse turnvereniging Tabitta hebben zich zondag in het Friese Harlingen geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Het tweetal kwam in actie in een sterk deelnemersveld.

Drie turnsters van Tabitta hadden zich geplaatst voor de kwartfinale, maar Esmee Komen ontbrak in Harlingen vanwege ziekte. Onder leiding van coach Roos van Bommel kwamen alleen Mees en Romy in actie. Beiden turnden in een sterk deelnemersveld een goede wedstrijd. Op het onderdeel sprong lieten ze een nieuwe oefening zien waardoor ze extra punten scoorden. Romy behaalde met een stabiele oefening zelfs het hoogste punt van de wedstrijd op balk. Mees wist zich wederom te bewijzen op de brug door daar hoge punten binnen te halen. Romy (zevende plek) en Mees (elfde) werden na de zenuwslopende strijd beiden bekroond met een ticket voor de halve finale.

Tabitta is ook van de partij tijdens de laatste kwartfinale die volgend weekend gehouden wordt in Volendam. Dan worden de laatste tickets voor de halve finale verdeeld.