tongelre opzij gezet met 5-0

Simpele overwinning voor voetballers DVG

In de thuiswedswedstrijd tegen het Eindhovense Tongelre had DVG een gemakkelijke middag om de drie punten bij te schrijven. DVG won met 5-0 maar de eerlijkheid gebied om te zeggen dat de score veel hoger had moeten uitvallen. Er werd nogal nonchalant omgegaan met de vele kansen.

In de negende minuut werd de eerste treffer bejubeld. Een hoekschop van Wilco Voets werd binnen gekopt door de hoog springende Bart de Windt. Meteen daarna had Sander van de Ven de voorsprong al kunnen vergroten, maar de keeper wist de bal nog tegen te houden. In de rebound was Twan van de Broek nog kansrijk maar ook die inzet trof geen doel. Tongelre kon hier maar weinig tegenover stellen.

Een directe vrije trap was het eerste gevaar voor keeper Sander van Eeuwijk maar dit schot ging langs zijn doel. Getreuzel in de opbouw van DVG leidde een nieuwe aanval in voor Tongelre maar de voorzet werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Het meest typerende moment van de wedstrijd was voor De Windt. Vrijstaand in het zestien-metergebied had hij de tijd en ruimte om zelfs nog om te kijken naar de grensrechter. Toen die niet vlagde werd de bal met de buitenkant van de voet diagonaal ingeschoten: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het voetbal van DVG er niet beter op en verviel men in het spel van Tongelre. De balsnelheid was te laag en de passes onnauwkeurig. In de 63e minuut was er een hoogstandje van Voets. Vanaf 25 meter nam hij de opspringende bal vol op de pantoffel. De jeugdige doelman van Tongelre was kansloos: 3-0. Daarna was het weer de beurt aan De Windt. Een schot van Pieter van de Wetering werd door de keeper niet klemvast gehouden en Bas van Houtum legde terug op De Windt, die zijn derde van de middag scoorde. De laatste treffer was wederom van zijn voet. Vanzelfsprekend werd hij gekroond tot man van de wedstrijd.

DVG 2 speelde 1-1 gelijk tegen Mariahout, terwijl de Liempdse vrouwen verloren met 4-2 tegen ASV '33. Na een 2-0 achterstand werd het nog 2-2, maar ASV scoorde daarna nog tweemaal. 'Woman of the match' was Sem van Roozendaal.

op 28 maart

De Boxtelse atletiekvereniging organiseert op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, de 40e editie van de Paasloop. Het evenement is bedoeld voor wedstrijdatleten, recreanten én kinderen.

De Paasloop start om 10.00 uur met de Rabo Kidsrun, een loop over 1 kilometer. Een halfuur later gaat wedstrijd voor atleten en recreanten van start. Terwijl wedstrijdatleten 15 kilometer afleggen, kunnen recreanten kiezen voor 3,3, 7,2, 11,1 of 15 kilometer. Voorinschrijven is tot en met 22 maart mogelijk via www.avmarvel.nl/paasloop.