Met name in de ochtendspits is het een drukte van belang op de rotonde Fellenoord, een van de knelpunten op de noord/zuid-as. Automobilisten op weg naar hun werk moeten er voorrang geven aan scholieren en andere fietsers. (Foto: Henk van Weert).
Met name in de ochtendspits is het een drukte van belang op de rotonde Fellenoord, een van de knelpunten op de noord/zuid-as. Automobilisten op weg naar hun werk moeten er voorrang geven aan scholieren en andere fietsers. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

TUSSENBALANS BELEIDSPROGRAMMA 2014-2018 GEMEENTE BOXTEL

Zorgen over budget aanpassing noord/zuid-as

HENK VAN WEERT

Na twee weken afwezigheid is het tijd om de serie Politieke Barometer te hervatten, waarin een tussenbalans wordt opgemaakt van het beleid dat het college van B. en W. sinds het voorjaar van 2014 uitvoert. Vandaag gaan we in op het onderwerp infrastructuur. Daarbij vragen diverse raadsfracties zich af of er wel geld beschikbaar komt om de noord/zuid-as veiliger te maken als de dubbele overweg een fietstunnel wordt.

Politieke
barometer

De uitvoering van projecten op het gebied van infrastructuur vergen vele jaren voorbereiding. Het college constateerde vorig jaar kort na de zomervakantie, toen zij voor deze serie gevraagd werd naar de stand van zaken, dat alle actiepunten in uitvoering zijn. ,,Het plannen en uitvoeren van infrastructurele projecten duurt altijd langer dan anderhalf jaar. We liggen op koers en dat is een prima constatering", was de boodschap.

Als voorbeeld noemde het dagelijks bestuur van de gemeente Boxtel het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) dat uitgaat van de sanering van alle gelijkvloerse overwegen. Dit project 'loopt' en wordt begeleid door een klankbordgroep van inwoners uit zowel Boxtel als Esch.

Ook aan de noodzakelijke maatregelen die elders in Boxtel nodig zijn als straks de dubbele overweg in de Tongersestraat plaatsmaakt voor een fietstunnel wordt druk gewerkt. Er moet een nieuwe noordelijke ontsluiting van bedrijventerrein Ladonk komen in de vorm van de zogeheten VLK, de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg en de Keulsebaan dient te worden verbreed.

Daarnaast heeft de gemeenteraad ook aangedrongen op verkeersmaatregelen op de noord/zuid-as (Bosscheweg-Brederodeweg-Eindhovenseweg) aangezien die naar verwachting aanzienlijk drukker wordt door het sluiten van de dubbele overweg. En op dit punt hebben diverse fracties de nodige zorgen. Oók coalitiepartner INbox, de partij van verkeerswethouder Herman van Wanrooij. ,,Het college is voortvarend aan het werk, maar met de noord/zuid-as zijn we nog helemaal niet bezig", concludeert fractievoorzitter Marria van den Hoven.

Als voorman van de grootste oppositiepartij stelt Wim van der Zanden (Balans): ,,Met name de Eindhovenseweg zal aangepakt moeten worden en daar is nog geen budget voor. En zonder budget geen uitvoering..." Van der Zanden mist bij het college de drive om plannen voor de infrastructuur uit te voeren. ,,De plannen voor de VLK liggen alweer twee jaar stil, nadat er beweging in was gekomen. Deze nieuwe verbindingsweg is cruciaal voor de leefbaarheid en veiligheid van buurtschap Kalksheuvel, maar tevens van economisch belang voor de bedrijventerreinen Ladonk en Vorst."

STIL ROND PHS

Peter Manniën, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij Combinate95, stelt vast dat het nog te stil is rondom PHS. ,,Terwijl er van alles op de tekentafel zou moeten liggen. Wanneer worden de burgers en de raad erbij betrokken", vraagt hij zich af. Het lijkt erop dat hij op zijn wenken wordt bediend. Wethouder Van Wanrooij kondigde onlangs aan dat hij de gemeenteraad dinsdag 22 maart wil bijpraten over de stand van zaken. Manniën roept ook op om de vinger aan pols te houden wat betreft de financiën.

,,Op gebied van infrastructuur loopt veel loopt op rolletjes, maar incidenteel kan de inbreng van burgers bij het vaststellen van projecten nog verbeterd worden. Schrijnende voorbeelden hierbij zijn de kruispunten in Lennisheuvel", aldus Manniën.

Namens PvdA/GroenLinks wijst Anja van den Einden erop dat ze al verschillende keren constateerde dat twee/derde van de investeringsplannen niet werd uitgevoerd. ,,Dat vraagt om andere planning en verantwoording. Het college moet duidelijk zijn naar raad en burgers waarom zij plannen wel of niet uitvoeren." Op het gebied van communicatie krijgt Van den Einden bijval van de CDA-fractie. Die vindt het overigens nog te vroeg om een reactie te geven over infrastructuur. ,,Daarbij zijn vooral de tijdslijnen van belang en wij vragen ons af of die gehaald worden", stelt fractievoorzitter Hélène van As. De conclusie van het gemeentebestuur dat zij op schema ligt als het gaat over PHS, wordt gedeeld door CDA en PvdA/GroenLinks. ,,Maar de ambitie om de actiepunten uit te voeren mag meer voelbaar aanwezig zijn", aldus Van den Einden. Van As vindt de spoorplannen een 'grote uitdaging' voor Boxtel en dringt erop aan beter te communiceren, niet alleen met de raadsleden, maar ook met burgers en ondernemers.

WEGEN OPKNAPPEN

Namens de kleinste partij in de Boxtelse raad, zegt Dymph van de Vries dat de VVD het tot in lengte van jaren zal betreuren dat er voor een fietstunnel op de plek van de dubbele overweg is gekozen. ,,De consequenties voor de totale infrastructuur zijn aanzienlijk. Om de toegankelijkheid van bedrijventerrein Ladonk en de wijk Kalksheuvel optimaal te maken, zullen kostbare en zeer ingrijpende maatregelen genomen moeten worden." Ze noemt de spoorwegovergang bij de Leenhoflaan, de Keulsebaan, Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg en de volledige noord/zuid-as. ,,Met het beschikbare budget zal dit de grootste uitdaging van deze regeerperiode worden." Daarnaast houdt de liberale eenmansfractie een pleidooi voor een opknapbeurt van wegen, fietspaden en trottoirs. ,,Het onderhoud daarvan heeft een achterstand opgelopen."

ONOMKEERBAAR

Twee van de vier coalitiepartijen, zowel de SP als D66, zijn kort in hun reactie op infrastructurele projecten. ,,We zijn goed op weg, er is al veel gebeurd en er zal de komende tijd nog veel moeten gebeuren. PHS wordt het grootste issue de komende jaren en is ook afhankelijk van de inzet van ProRail en andere partijen", zegt Dave van de Ven namens de socialisten.

,,Inrichting van infrastructuur vraagt om goede afwegingen omdat ze veelal onomkeerbaar zijn en ingrijpend", stelt democraat Jos Hegeman. Om daarbij aan te vullen dat inspraak en participatie in zijn ogen geen middel moeten zijn, maar noodzaak.

De serie Politieke Barometer legt de lat langs de tien speerpunten die de coalitie van Combinatie95, SP, INbox en D66 zichzelf twee jaar geleden stelde bij de vorming van het huidige college van B. en W. In de volgende aflevering gaat het tot slot over de financiën.


Zomercursussen bij

Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit 's-Hertogenbosch presenteert ook dit jaar een speciaal zomerprogramma dat bestaat uit cursussen, lezingen en workshops. In mei en juni staan verschillende activiteiten op het programma.

Naast het vertrouwde voorjaars- en najaarsaanbod biedt de Volksuniversiteit onder meer een cursus kunstgeschiedenis onder leiding van Joris van Sleeuwen en een cursus waarin deelnemers leren om te gaan met een digitale camera. Men kan ook deelnemen aan een excursie naar Brussel of dichter bij huis een esoterische en magische stadswandeling maken door 's-Hertogenbosch. Tevens staat in de maand juni een intensieve cursus Nederlands voor anderstaligen op het programma. Bekijk het hele programma op www.volksuniversiteitdenbosch.nl.


      ...ANJA VAN DEN EINDEN...
    ...MARRIA VAN DEN HOVEN...
          ...DAVE VAN DE VEN...