ploeg wint in slotfase van dbs uit eindhoven

Winnend Essche Boys op tiende plek

Dankzij een 2-1 overwinning op DBS staat Essche Boys voor het eerst dit seizoen op een veilige plaats. Een sterke reeks na de winterstop, met dertien punten uit zes wedstrijden, heeft de ploeg van de veertiende naar de tiende plaats gebracht. Hierdoor is er zicht op een plek in de middenmoot van de competitie en lijken de voetballers rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Na zes minuten was het eerste wapenfeit voor Essche Boys. Uit een vrije trap kon Bart van der Bruggen de bal verlengen maar Jens Rutten kwam een teenlengte tekort om zijn ploeg op een vroege voorsprong te zetten. DBS probeerde het spel te maken maar werd nauwelijks gevaarlijk, het compact spelende Essche Boys gaf weinig ruimte weg. De eerste twintige minuten vielen er aan beide kanten geen grote kansen te noteren. Maar door een goede individuele actie van Robin van Beek werd de wedstrijd opengebroken. De verdediger kon hem alleen stoppen met een overtreding binnen het zestien-metergebied. Quint den Ouden mocht voor de derde wedstrijd op rij vanaf elf meter aanleggen en schoot de penalty wederom onberispelijk achter de keeper. In het vervolg van de eerste helft was Van der Bruggen nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging over het doel waardoor de ruststand 1-0 was.

Na rust kwam DBS fel uit de startblokken. Essche Boys werd teruggedrongen en kon tot de zestigste minuut stand houden. Maar uit een lange bal van de linksback van DBS, die precies achter de verdediging viel, kon de spits de bal binnen tikken. Essche Boys leek het even lastig te hebben maar herpakte zich snel. Door de verdediging, met de prima spelende gelegenheids-linksback Cas den Ouden, werden weinig kansen weggegeven.

man en macht

In de zeventigste minuut had Django van Gerven de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten na voorbereidend werk van Marco den Ouden. Vanaf zestien meter had hij in vrije positie kunnen schieten maar hij legde de bal af op Van Beek, wiens poging naast ging. Het duurde tot aan de 84e minuut voordat de 2-1 op het scorebord kwam. Na matig uitverdedigen van DBS kwam de bal bij de ingevallen Rudi van Gemert. Met een prachtige directe pass bereikte hij de vrijstaande Yannic van Gerven, die de bal keurig met links onder de keeper door binnenschoot. DBS probeerde met man en macht nog voor de gelijkmaker te gaan, maar Essche Boys kwam niet meer in de problemen.

Zondag gaat Essche Boys op bezoek bij SCI in Sint-Michielsgestel. Het duel start om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Marco den Ouden van Essche Boys strekt zich uit om met zijn hoofd als eerste de bal te raken. Zijn ploeg won uiteindelijk met 2-1. (Foto: Hans Verberk).

Sabo Boxtel eindigt op tweede plaats in BRTC

Er werden nog twee wedstrijden gespeeld in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Nadat Taverbo/Sabo 3 vorige week het kampioenschap binnensleepte, is alleen de strijd om de tweede en volgende plaatsen. Onder aan de ranglijst is de laatste plaats ook nog in het geding.

Sabo Boxtel, dat vorige week nog op de derde plaats stond, had een lastige tegenstander in het team van Rotsvast. Zelfs Ad van Weert, die al lang geen wedstrijd had verloren, moest een partij afstaan aan Bart Theeuwes. Deze bleek ook te sterk voor Wim van Aarle. Hans van Weert van Sabo Boxtel won drie enkelspelen. Geerta Pluut pakte ook een overwinning op Van Aarle en sleepte samen met Theeuwes ook het dubbelspel binnen van Hans en Ad van Weert. Dat was overigens pas het derde dubbelspel dat voor Sabo Boxtel verloren ging.

Jan Don kon voor zijn team Rotsvast geen punten aan het totaal toevoegen en het team bleef op de achtste plaats staan. Met een eindstand van 4-6, klom Sabo Boxtel op naar de tweede plaats op de ranglijst.

twee belangen

De wedstrijd tussen Taverbo Sabo 1 en De Firma Fotografie kende twee belangen. Voor Taverbo Sabo 1 is de tweede

plaats nog haalbaar en De Firma Fotografie probeert in hun laatste twee wedstrijden van de onderste plaats weg te komen. Cees Hems van Taverbo Sabo 1 liet zien dat de strijd om een hogere plaats op de ranglijst nog niet is gestreden en won zijn drie enkelspelen. Ronald van Dael van Taverbo Sabo 1 moest een punt toestaan aan Jordy van de Laak nadat hij de eerste twee games met 11-7 had gewonnen. Van de Laak kwam echter sterk terug en won de laatste drie games waarvan de laatste twee zelfs met 11-1 en 11-0. Van de Laak was ook te sterk voor Frans van Dun die ook Henk van de Laak een punt toe moest toestaan.

RODE LANTAARN

Het dubbelspel was een prooi voor Van Dael en Van Dun die Henk en Jordy van de Laak in drie games geen kans op winst gaven. Nick van de Laak won slechts twee games en kon dus voor zijn team De Firma Fotografie geen punten bij laten schrijven. Eindstand 7-3 in het voordeel voor Taverbo Sabo 1 die daardoor op de vierde plaats bleef staan en voor De Firma Fotografie was dit voldoende om gelijk te komen met de Bat Boys. Maandag 21 maart staan de laatste drie wedstrijden op het programma waarin de beslissing valt over de posities achter kampioen Taverbo Sabo 3.