Het Essche Heimweekoor warmde zaterdagavond het publiek op tijdens Pax je Kans in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. (Foto: Daisy Renders).
Het Essche Heimweekoor warmde zaterdagavond het publiek op tijdens Pax je Kans in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

succesvol evenement 'pax je kans' in partycentre denziz

Koren zingen 1.188 euro bij elkaar

CARRY DIRKX

In de nacht van zaterdag op zondag werd de voorlopige opbrengst van de 'Pax je Kans'-avond in partycentre Denziz te Boxtel bekendgemaakt: de zing - en dansavond mét loterij bracht 1.188 euro in het laatje. Het geld zorgt er mede voor dat kinderen in een weeshuis in Roemenië vakantie in Nederland kunnen vieren.

Initiatiefneemster van de avond, Harriët van der Struijk uit Esch van Pax Kinderhulp Den Bosch, was tevreden over deze allereerste editie van de zing- en dansavond. ,,Helemaal geweldig dat er 1.188 euro bij elkaar gezongen is", zei ze. Drie koren uit de regio hadden toen al op het podium gestaan: Het Essche Heimweekoor mocht de boel opwarmen. Daarna bracht smartlappenkoor Gimmese Smart uit Gemonde de zaal steeds meer in de stemming, met meezingers als 'Laat de zon in je hart'. Afsluiter van de koren was het Wereldkoor uit Boxtel.

kippenvel

Vervolgens vond nog een loterij plaats, waarvoor mooie prijzen gedoneerd waren door ondernemers uit Boxtel en omgeving. Lootjes werden verkocht voor vijftig eurocent. De Boxtelse zanger Jordy van den Boer praatte de avond losjes aan elkaar. Aan het eind van de avond zong hij zelf ook nog even. Met zijn versie van 'Mag ik dan bij jou' (Claudia de Breij) zorgde hij voor kippenvel en kreeg hij het publiek aan het zingen en meedeinen.

Aan de avond voor het goede doel werkten veel mensen en bedrijven belangeloos mee, zoals de koren en de bedrijven die prijzen ter beschikking stelden. De muzikale invulling was in handen van Stichting Podium4All. Partycentre Denziz stelde haar locatie gratis ter beschikking en schonk van iedere genuttigde consumptie 25 eurocent aan Pax Kinderhulp. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om de reiskosten van de Roemeense kinderen te dekken. In de zomer komen zij bij gastgezinnen in Nederland vakantie vieren, ook in Esch.