Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Modern Classic Music School houdt eerste Unplugged-sessie

Talenten laten zich horen aan publiek

Lonneke Hoondert

Nerveus waren de meeste muzikanten niet. Enkele talenten kampten met een beetje 'gezonde spanning', maar ze hadden vooral zin om op het podium te staan. Elf leerlingen van de Boxtelse Modern Classic Music School traden zaterdag, samen met hun docenten, in café Le Temps Perdu op tijdens de eerste editie van Modern Classic Unplugged Vol. I.

Compleet 'unplugged' oftewel akoestisch was het niet, want hier en daar werd gebruik gemaakt van een elektrische gitaar. De setting van de voorspeelsessie in het achterste gedeelte van het café aan de Markt gaf de aanwezigen echter een echt huiskamergevoel, zoals bij akoestische sessies vaak gebruikelijk is. Opa's, oma's, ouders, broertjes en zusjes waren al ver voor aanvang toegestroomd om de leerlingen op te zien treden. Het was dan ook passen en meten voor het publiek om de optredens te kunnen zien.

Beroemd worden

Kaylee van den Meerendonk (15) volgt twee jaar les, maar speelde daarvoor ook al gitaar. Zij bracht zaterdag een zelfgeschreven liedje ten gehore met de titel 'Ik ben er altijd geweest'. ,,Het gaat over het missen van iemand. Niet specifiek over iemand die ik ken hoor", vertelde de singer-songwriter. Ook Kim van Casteren (15) begeleidde zaterdagmiddag zichzelf op gitaar. ,,Ik heb thuis wel drie gitaren", glunderde ze. ,,Ik speel vooral covers, van rockmuziek tot ballads. Ik heb al vaker opgetreden, dus heel zenuwachtig ben ik niet." Kim speelde 'I see fire' van Ed Sheeran. ,,Maar ik laat het liedje overgaan in 'Hit the road, Jack'. Tijdens het repeteren hoorde ik de gelijkenis tussen beide nummers en samen met mijn docente Charlotte Pennings besloot ik er een mix van te maken", onthulde het gitaartalent.

Kiki Maas (10) was best zenuwachtig. ,,Maar ik heb er echt zin in. Ik zou graag beroemd willen worden, want het lijkt me leuk als iedereen je herkent", droomde ze hardop. Ook bij Mirthe de Bresser (9) speelden de zenuwen al op. ,,Ik heb al vaker opgetreden, maar ik ben toch iedere keer nerveus." Mirthe kon rekenen op veel steun, want haar hele familie was op de been om haar aan te moedigen.

Kiki werd begeleid door een andere leerling van Modern Classic Music School. Nils de Bruin (40) besloot vijf jaar geleden de gitaar op te pakken en is sindsdien verslingerd aan het instrument. ,,Ik kreeg gitaarlessen cadeau voor Vaderdag, want ik wilde altijd al gitaar leren spelen. Inmiddels staan er drie gitaren in huis. De volgende stap is in een band spelen. Daar ben ik nu dan ook naar op zoek."

Elke dag oefenen

Mees van de Vleuten (10) en Jochem Spoor (10) traden op als duo. Boxtelse muzikant Dennis Wels verzorgde voor hen de vocalen, terwijl ze het liedje 'Love yourself' van Justin Bieber speelden. ,,Ik heb elke dag geoefend, minimaal een half uur", zei Mees trots. Hij heeft af en toe nog moeite met de opmaat naar het refrein. ,,Daarom ben ik best zenuwachtig." Jochem is zijn beste vriend en samen brengen ze dan ook heel wat muzikale uurtjes door. ,,We volgen samen gitaarles en we maken ook thuis wel eens muziek", aldus Jochem. Jochem en Mees genoten zichtbaar van het optreden. Ze hebben dan ook grote muzikale plannen. ,,We willen graag een band beginnen", verklapten ze.

FOTO BOVEN: Mees van der Vleuten en Jochem Spoor traden samen op tijdens de eerste editie van Modern Classic Unplugged. (Foto's: Daisy Renders).

Kim van Casteren bracht voor een bomvol Le Temps Perdu haar medley ten gehore.