Veel gezinnen die zondag 20 maart meedoen aan de jaarlijkse Palmpaasoptocht in Boxtel, kwamen zaterdag bij MuBo een gratis palmstok afhalen. (Foto: Daisy Renders).
Veel gezinnen die zondag 20 maart meedoen aan de jaarlijkse Palmpaasoptocht in Boxtel, kwamen zaterdag bij MuBo een gratis palmstok afhalen. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

PALMPAASOPTOCHT TREKT ZONDAG DOOR BOXTEL

Veel belangstelling voor palmstokken

TONNIE WESSELING

Veel kinderen en hun ouders die zondag 20 maart meedoen aan de jaarlijkse Palmpaasoptocht hebben zaterdagmiddag bij museum MuBo een palmpaasstok opgehaald.

Marion de Koning en Monique Timmermans van Boxtel Vooruit reikten de stokken uit. De vijfjarige Tim van der Ven loopt zondag voor de eerste keer mee en moeder Anne vertelde al mooie versierspulletjes gekocht te hebben. ,,We hebben er zin in en gaan thuis meteen aan de slag." Anne heeft vroeger als kind vaak meegelopen en vindt de optocht een mooi ritueel en belangrijk voor de kinderen om te beseffen dat Pasen iets meer is dan alleen paaseieren eten.

,,We hebben veel aanloop dit jaar", vertelt De Koning. De stokken werden voor het eerst bij MuBo aangeboden; het museum staat dit jaar in de schijnwerpers tijdens de optocht. ,,Van oudsher werden de stokken afgegeven aan arme mensen. Boxtel Vooruit zet dit jaar MuBo in het zonnetje. ,,MuBo doet veel aan educatie. Als blijk van waardering krijgen de vrijwilligers zondag een paasbrood aangeboden."

Zaterdag 19 maart kunnen kinderen van 14.00 tot 17.00 uur gratis bij MuBo terecht om hun palmpaasstok te versieren. Ze zorgen daarbij zelf voor snoep en een haantjepik. De Palmpaasoptocht vertrekt zondag 20 maart om 12.00 uur bij residentie De Dommel aan het Molenpad.