De jaarlijkse boekenmarkt van de Vincentiusvereniging trekt veel publiek. Voor kleine prijzen kunnen vaak leuke boeken aangeschaft worden. (Foto: Albert Stolwijk).
De jaarlijkse boekenmarkt van de Vincentiusvereniging trekt veel publiek. Voor kleine prijzen kunnen vaak leuke boeken aangeschaft worden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Twee dagen boekenmarkt bij Vincentius in Boxtel

De Vincentiusvereniging Boxtel viert de Boekenweek. Morgen, vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart wordt van 10.00 tot 17.00 uur in het kringloopcentrum aan de Van Leeuwenstraat een grote boekenmarkt gehouden waar ditmaal de kunstboeken in de schijnwerpers staan. Maar ook duizenden andere boeken liggen te wachten op een nieuwe boekenwurm…

Voor de liefhebber van het gedrukte boek is het dé uitgelezen kans om mooie tweedehands boeken aan te schaffen, stelt Arnold Krielen van de Vincentiusvereniging. ,,Dit jaar besteden we speciale aandacht aan ons prachtige assortiment kunstboeken dat verzameld is door vrijgevige burgers die een boek meerdere levens gunnen", vertelt Krielen. ,,Er is een keur aan boeiende en verrijkende boeken die het verdienen om bewonderd te worden."

Tijdens de boekentweedaagse in Boxtel zijn verder romans te koop, maar ook boeken op het gebied van de aardrijkskunde en geschiedenis, godsdienst, koken, wetenschap, kinderboeken, puzzels en gezondheid. ,,Veel lees- en studievoer en dikke romans om eens lekker in te duiken, maar ook veel doe-het-zelf boeken", aldus het bestuurslid. ,,Of het nou gaat om de moeilijkste klussen in huis of handige trucjes bij het kleding ontwerpen en naaien; de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging biedt het allemaal."

Het aanbod in het kringloopcentrum bestaat niet alleen uit Nederlandstalige boeken, ook boeken in andere talen zijn beschikbaar. Bovendien biedt de Vincentiusvereniging ook andere artikelen aan, zoals elpees, cd's, speelgoed, sportartikelen, elektronica, kampeerattributen, interieurverrijking, huishoudelijke benodigdheden en meubilair.

Het doel van de boeken- en platenbeurs is geld bijeenbrengen voor de individuele hulp die door de vrijwilligers verleend wordt aan noodlijdende burgers of goede doelen.


Zingen bij D'n Boer

Heden, donderdag 17 maart wordt in café D'n Boer aan de Corpus een meezingavond gehouden. Liefhebbers zijn vanaf 21.00 uur welkom, de toegang is gratis.