BIJEENKOMST COMBINATIE95 EN INBOX

'Selissenwal ontwikkelt van klachtwijk naar prachtwijk'

De politieke partijen Combinatie95 en INbox houden maandag 21 maart vanaf 20.00 uur in de Prinses Amaliaschool aan de Reginahof een informatieve bijeenkomst over de toekomst van de jeugd in de wijk Selissenwal. De partijen geven aan de ontwikkelingen in de wijk op de voet te volgen en willen graag met bewoners en instanties over alle kansen praten.

Volgens Combinatie95 en INbox heeft Selissenwal zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een klachtwijk naar een prachtwijk. De uitdaging is om de bloei van de wijk vast te houden en projecten op te zetten die bijdragen aan verdere versterking. ,,Momenteel zijn er in deze wijk projecten over veiligheid en opvangmogelijkheden waarbij de jeugd zelf aan zet is om initiatieven te ontplooien", vertelt raadslid Peter Manniƫn van Combinatie95. ,,Tijdens deze avond wordt naast de jeugd en haar toekomst ook ingegaan op de ontwikkelingen en plannen die er zijn voor de wijk Selissenwal."

Tijdens de bijeenkomst geeft directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool uitleg over de geschiedenis van de wijk en de huidige omstandigheden. Jan Pennings van het Platform Selissen licht enkele toekomstplannen toe.

VERANTWOORDELIJKHEID

Combinatie95 en INbox zijn zich bewust van hun politieke verantwoordelijkheid, zeggen ze in aanloop naar de bijeenkomst in de school aan de Reginahof. Ze willen graag, samen met het wijkplatform, in contact komen met de bewoners van de wijk en andere belanghebbenden om van gedachte te wisselen over de jeugd, de toekomst maar zeker ook over datgene wat er nu leeft.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten in gemeenschapshuis De Walnoot. De bijeenkomst in de Prinses Amaliaschool is vrij toegankelijk, de inloop is vanaf 19.30 uur.


Open kinderatelier

Kinderdagverblijf Domino op Hoogheem houdt op de woensdagen 23 en 30 maart en 6 en 13 april open ateliers van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze ochtenden gaan kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun (groot)ouders creatief aan de slag. Belangstellenden kunnen kosteloos deelnemen. Vooraf aanmelden is niet nodig.