Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

tweede restaurantactie in boxtel

Eet met je hart haalt 3.362 euro binnen

De oud-Boxtelse Babs van Geel lanceerde in mei 2013 'Eet met je hart', een stichting die in samenwerking met restaurants de vereenzaming van ouderen wil tegengaan. Al snel werd het initiatief ook in Boxtel uitgerold en onlangs vond de derde restaurantactie plaats. Die heeft 3.362 euro opgeleverd.

Een groot aantal restaurants in Boxtel nam deel aan de actie, waarbij op vrijwillige basis één euro wordt opgeteld bij de rekening van de gasten die genieten van een avondje uit. Ivy van Geel, de coördinator van Eet met je hart in Boxtel, laat weten dat het bedrag volledig wordt besteed aan kwetsbare ouderen in de gemeente Boxtel. ,,We zijn de deelnemende Boxtelse horeca enorm dankbaar, maar ook de gasten die gedoneerd hebben."

De voorbije jaren hebben ouderen kunnen genieten van allerlei activiteiten in Boxtel, zoals een barbecue met muziek bij recreatieplas De Langspier en kienen op de botsautobaan tijdens de Boxtelse kermis. Daarnaast worden regelmatig brunches en diners georganiseerd. Alle activiteiten hebben één doel: eenzame ouderen uit een sociaal isolement halen.

FOTO ONDER: In december trakteerden verschillende Boxtelse restaurants een aantal ouderen op een diner. Zo werd er gesmuld bij Brownies & Downies, De Deugniet, Tafel 25, En Garde! en De Waag. (Foto: Albert Stolwijk).