HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we Palmzondag met als motto: 'Licht en donker'. De viering van Palmpasen beweegt zich tussen twee uitersten: de Heer die eerst met uitbundig gejubel wordt binnengehaald, wordt vervolgens geconfronteerd met de duistere kant van de mens. Hij had terug kunnen slaan, maar Hij koos er voor om het gehoorzaam te ondergaan. In ons eigen leven kunnen wij deze bewegingen zo nu en dan ook tegenkomen: bij het zien wat de Heer doet, en bij het horen wat Hij zegt zijn we vol vreugde; maar als zijn weg te moeilijk voor ons wordt laten we Hem soms in de steek. Maar toch mogen we die weg steeds opnieuw, met vallen en opstaan, blijven gaan.

* Liturgische kalender. Zaterdag 19 maart: heilige Jozef, bruidegom van de heilige Maagd Maria.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Uit de agenda. Maandag 21 maart 20.00: vormelingen nabespreking voor de ouders, pastoraal centrum Duinendaal. Dinsdag 22 maart 10.00: geloofsgroep Oblaten, pastoraal centrum Duinendaal.

* Overleden. In de parochie zijn overleden: Theo van Breugel (73); Thera Peijnenburg (90) en Leo Santhamaryadas (63). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' opstanding uit de dood.

* Bezinningsviering en biecht. Dinsdag 22 maart is er om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek een bezinningsviering ter voorbereiding op het paasfeest. Voorganger is pastoor J. Grubben. Direct na afloop van deze viering is er in de kerk of na afspraak op het pastoraal centrum gelegenheid voor individuele biecht.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 gezinsviering, zondag 09.00 (stille heilige mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorgangers zijn pastoor J. Grubben en diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor.

* Orgelprogramma. Raffy: Offertoire solennel; Demessieux: Hossanah Filio David; Bunk: O Haupt voll Blut und Wunden; Bach: Herzlich thut mich verlangen.

* Witte Donderdag. De viering in de ochtend vervalt. Om 18.30 is er een plechtige eucharistieviering ter herdenking van het Laatste Avondmaal. Tijdens de Witte Donderdag-viering verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Prima van C. Crassini. Aan het einde van de viering wordt het Heilig Sacrament overgebracht naar het rustaltaar, alwaar ieder tot 20.30 in de gelegenheid is om in stilte te bidden. Voorgangers zijn pastor J. Grubben en pastor R. Niessen.

* Orgelprogramma Witte Donderdag. Messiaen: O sacrum convivium; Vierne: Prelude; Messiaen: Offrande au Saint-Sacrement.

* Goede Vrijdag. Op deze dag zijn er in de Sint-Petrusbasiliek twee vieringen. Om 15.00 een gezinsviering rond de kruisweg voor kinderen en kruishulde. De viering is met samenzang. Voorganger is pastoor J. Grubben. Om 18.30 is de plechtige gebedsviering met het lijdensverhaal volgens Johannes, kruishulde en voorbede. De zang wordt verzorgd door het Sint-Petruskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben. In beide vieringen kan men met bloemen eer brengen aan het kruis van Jezus. Deze bloemen worden zoveel mogelijk in de paasversiering opgenomen als uitdrukking van de band tussen Goede Vrijdag en Pasen. Kinderen kunnen ook een tekening meebrengen. Goede Vrijdag is een vasten- en onthoudingsdag.

* Orgelprogramma Goede Vrijdag. Bach: Erbarm' dich mein, O Herre Gott.

* Paaswake en paasdagen. De paaswake in de Sint-Petrusbasiliek begint zaterdag 26 maart om 20.30. In deze viering gaan pastoor J. Grubben, diaken P. Paolo en diaken P. Broeders voor. De zang wordt verzorgt door het Sint-Petruskoor. Op paaszondag 27 maart is er om 09.00 een stille heilige mis en om 10.30 de hoogmis met Con Fervore. Voorganger en predikant zijn pater H. de Visser en pastor R. Niessen. Op paasmaandag 28 maart is er om 10.30 een viering met samenzang. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Ziekencommunie. Degenen die voor Pasen graag de ziekencommunie thuis willen ontvangen, kunnen daartoe contact (laten) opnemen met het pastoraal centrum (tel. 67 22 15). Ook is het mogelijk dat een familielid of een goede vriend of bekende de communie uit de kerk voor een zieke meeneemt.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Hendrik Stoop en Marij Stoop-Verstraten (jgt); Sjan Valks (mgd); Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd); Piet en Riek v. Abeelen-Schellekens; fam. Radic en fam. Matekalo (bijzondere intentie).

ZONDAG Palmzondag, 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Riek Bertens-Bergman (jgt); Riek van Breugel- v. Geel (mgd); Joop Veraart (mgd); Piet Mertens (mgd); witte zuster Dymphna Kleemans (mgd); José Voermans- v. Geel (mgd); Joke Schellekens- v. Boxtel (mgd); Ton v. Eekelen (mgd); Truus Verlangen-Hendriks (mgd); Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers (mgd).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Bezinningsviering.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG Witte Donderdag, 18.30 herdenking laatste avondmaal; voor alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 Goede Vrijdagviering. 18.30 Goede Vrijdagviering.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 heilige mis met palmwijding; intenties voor Marie v.d. Pasch, zoon Cor, dochter Marian en José v.d. Pasch-Witlox.

DONDERDAG Witte Donderdag, 10.15 Witte Donderdagviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 14.55 Goede Vrijdagviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Cisca Kuppens-Schelle (mgd); Annie Smulders-Kluijtmans (verj); overl. ouders Smulders- v. Vroonhoven.

ZONDAG Palmzondag, 09.30 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Cor v.d. Zanden (mgd); Marinus Smolders (mgd); overl. ouders Bets en Marinus Quinten.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 herdenking laatste avondmaal; voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg; 19.00 Goede Vrijdagviering; voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Witte Donderdag. In verband met Witte Donderdag vervalt de ochtendviering. Om 19.00 is de herdenking van het laatste avondmaal.

* Goede Vrijdag. Kruisweg om 15.00 uur met om 19:00 uur de Goede Vrijdagviering. Deze dag is het van oudsher vasten- en onthoudingsdag.

* Boeteviering. Dinsdag 22 maart is er op weg naar Pasen een boeteviering in de Sint-Petrusbasiliek om 19.00.

* Welkom op de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken op de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 gezinsviering met medewerking van de kinderen van de basisschool en met zang van de Lencanteninjo's. Tijdens deze viering wordt de palm gewijd en uitgedeeld. Ook is er aandacht voor de palmpaasstokken, die de kinderen op school gemaakt hebben. Intenties voor Cees Nooren (jgt); Christianne Nooren; bijzondere intentie; overl. ouders Hesius-Klomp (jgt); Marco de Groot (verj); Marietje Jonkers- v.d. Loo.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.00 woorddienst rond het kruis.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden niet in de krant vermeld maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Zaterdag 26 maart: paaszaterdag 20.00 paaswake met zang van het Sint-Theresiakoor. Zondag Eerste Paasdag 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Op Tweede Paasdag is er geen viering.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met palmwijding en zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor overleden familie Konings; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 plechtige eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg voor kinderen. Voor deze kruisweg worden speciaal de eerste communicanten uitgenodigd.

MEDEDELINGEN

* Pasen. Paaszaterdag begint de plechtige paaswake om 20.00 met zang door het Esch' Mannenkoor. Op Eerste Paasdag is er om 10.00 een eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor.

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Sjaantje v.d. Aker-Versantvoort (92) en Roland Timmermans (35). Mogen zij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Vastenactie. Men kan de vastenzakjes inleveren in de bus achter in de kerk of bij supermarkt Spar. Men kan de bijdrage ook storten op bankrekeningnummer NL69 RABO 0140 9501 92 ten name van Heilig Hartparochie onder vermelding van Vastenactie 2016.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor overl. ouders Toelen-Verboven; Christ Kusters; Hendrik Hoezen; Jan de Laat; Nellie de Laat- v. Niftrik; Mari de Laat; Dorus v. Oirschot: Anneke v. Oirschot- v. Rulo; Toon v. Oirschot; Theo v. Oirschot; Marinus Steegs.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het paasfeest.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 17 maart komt de Emmausgebedsgroep om 19.00 bijeen in het parochiezaaltje.

* Bedevaart Hakendover. Ook dit jaar wordt op Tweede Paasdag, maandag 28 maart de jaarlijkse bedevaart naar Hakendover gehouden. Aanmelden kan bij de plaatselijke broedermeester Bart Schellekens, telefoon (073) 689 47 82.

* Viering Palmzondag. Zaterdag 19 maart viert de parochie Palmzondag. Kerkgangers verzamelen om 18.15 uur op de plaats voor het oude kerkhof. Na de palmwijding gaat men in processie naar de kerk voor de voortzetting van de eucharistie. De communicantjes zullen aanwezig zijn met hun palmpaasstokken. Ook de vormelingen zijn aanwezig. Na de viering zullen zij fruitmandjes naar de zieken brengen.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. M. den Hartog uit Sint-Michielsgestel. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het veertigdagenproject 'Stap voor stap' op weg naar Pasen. Organist is Hans van der Haagen.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 dienst van schrift en tafel die geleid wordt door ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Thema: 'I Don't Know How To Love Him'.

VRIJDAG Goede Vrijdag 19.30 evangelielezing en Ensemble Flûtes à Lek speelt passiemuziek van Tallis, De Victoria, Elgar.

MEDEDELINGEN

* Inzingen. Zondag 09.45 inzingen van het lied van de maand.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.